Spor yazarları Galatasaray-PSG maçını böyle yorumladı

Spor yazarları Galatasaray-PSG maçını böyle yorumladı
Şampiyonlar Ligi’nde kendi evinde PSG’ye 1-0 mağlup olan Galatasaray, oynadığı futbolla büyük beğeni topladı. Spor yazarları, Galatasaray’ın rakibini bozan oyununu takdirle karşıladı.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı ikinci grup maçında PSG’ye kendi evinde 1-0 mağlup oldu. Sarı kırmızılılar, mağlup olmasına rağmen oynadığı futbolla büyük beğeni topladı. Spor yazarları, Galatasaray’ın oyununa övgüler yağdırırken, sarı kırmızılıların, rakibinin kaliteli gol ayaklarına boyun eğdiğinin altını çizdi.

Spor yazarlarının, Galatasaray-PSG maçıyla ilgili yorumlarının bazıları şöyle:

Mehmet Demirkol (Fanatik)

 Böyle bir hücum gücünü arkaya kaçırdı diye savunmaya kızmak doğru değil. Ancak çıkarken yapılan kolay top kayıpları ve kalabalık orta sahaya rağmen baskı kurmamak üzerinde durulabilir. Gerçi bunun da bir özrü/bahanesi var tabii. Çünkü PSG’de hemen herkes savunma arkasına kontrol edilmesi çok zor toplar atabiliyor. Hangi birini baskılayacaksın?

Serdar Ali Çeliker (Habertürk):

“Galatasaray 3 tane önemli maç yaptı. Brugge, Fenerbahçe ve PSG... Fenerbahçe maçında 0; PSG maçında 1; Brugge maçında ise sadece 2 (biri kornerden) kez rakip ceza alanından şut çekebildiler. Galatasaray, 4'lü de oynasa; 3'lü de oynasa pozisyon üretemiyor. Falcao yakında "Top alamıyorum" diye isyan eder.”

2019-10-01t204231z_747171986_rc1b23c55380_rtrmadp_3_soccer-champions-gal-psg-report.jpg

Ali Ece (Fanatik)

“Bu ultra zengin PSG’yi sadece kendi güçlü oyununu oynayarak sürklase edip yenebilecek çok az takım var. Ancak bu sezon Fransa Ligue 1’de de gördüğümüz gibi bu PSG’yi bozarak oynarsanız şansınız olabiliyor. O yüzden Donk’un savunmanın tam ortasında hem kesici hem de top çıkarıcı olarak konumlandığı 3-5- 2’ye dönüş, Süper Lig’de bir türlü işlemeyen 4-3-3’ten çok daha iyi bir plandı.”

Arif Kızılyalın (Cumhuriyet)

“Kaybedeceksek de taraftarımızın gurur duyacağı biçimde kaybedeceğiz” demişti Paris Saint Germain maçı öncesi teknik direktör Fatih Terim... Öyle de oldu; Galatasaray, ‘gücünün yettiği’ yere kadar oynadı, yüreklice mücadeleye girişti, pozisyon buldu ama rakibinin ‘niteliksel’ ağırlığına boyun eğdi.”

galatasaray-2.jpg

Oğuz Dizer (Fanatik)

“Fransızlar daha ısınırken, ciddiyetleriyle bana ‘eyvah’ dedirtti. Gerçek şu ki, öğrenmemiz gereken daha çok şey var, futbolumuz içi obruklardan kurtulabilmek için! Doğru uygulamalar hamili her Avrupalı, dönem itibarıyla bizim için sıkıntı. PSG’de bu tarif içinde, hatta başında.”

2019-10-01t205909z_1859010106_rc1b6fc5cd90_rtrmadp_3_soccer-champions-gal-psg-report.jpg