Spor yazarlarından Lokomotiv Moskova-Galatasaray maçı yorumları

Spor yazarlarından Lokomotiv Moskova-Galatasaray maçı yorumları
Galatasaray’ın Lokomotiv Moskova karşısında aldığı 2-0’lık mağlubiyet geniş yankı uyandırdı. Spor yazarları, sarı kırmızılıların yetersiz performansının altını çizdi.

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde Lokomotiv Moskova deplasmanında aldığı 2-0’lık mağlubiyet ve gruptan çıkma şansını kaybetmesi spor basınında geniş yer buldu. Pek çok yorumcu, sarı kırmızılıların oynadığı kötü futbol ve sahadaki mücadelenin yetersizliğini vurguladı.

Mehmet Demirkol, Fanatik gazetesinde yazdığı yazıda, Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi havasında olmadığını belirtti. Demirkol, yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Kimse Şampiyonlar Ligi havasında değil. Ozan ve Donk dışında hiçbir oyuncu, Şampiyonlar Ligi’nde olduğunun farkında değil. Kimse sorumluluk almıyor. Kimse mücadele etmiyor.Duruma isyan eden yok. Burada oyunun taktik detaylarına girmek lüzumsuz. Cephane yoksa, asker motive değilse strateji konuşmak manasızlaşıyor.

Donk’un dünkü üçlü savunmanın merkezi görevi üzerine bir analiz yapmak manalı değil çünkü 4’lü oyunda orta sahada oynasa da destek, dayanışma ve bağlantı eksiği var.Denk başlayan oyunda her dakika geriye gidiş bundan.

Terim, Fernando ve Ndiaye’nin merkezinde olduğu oyunda iki kanat savunmacısını oyuna sokup açıkları içe atmak istedi... Orta sahadan iki kanada top açamadılar. Strateji işlemedi. 2. yarıda bunu Selçuk ve Feghouli’yle yapmaya çalıştı ama yine olmadı.

İlk maçın ardından Galatasaray’ın 10-11 puan yapabileceğini düşünmüştüm halbuki. Keyfini çıkaramadıkları için sonuç da alamadılar.

Lokomotiv’e sezonun en iyi oyununu oynattık maalesef. Akın yönünü değiştiremeyişimiz, yavaş kalışımız, temaslı oynayamamak... Çizilen oyun, oyunculara geçmemiş. Bunun sebebi odaklanamamak. Kadro eksiklikleri vs. tamam. Ama asıl sorun kafanın başka yerde olması.

İlk 43 dakikada yani gol yiyene kadarki Galatasaray’ın, her şey istediği gibiydi. Donk’un zaman zaman savunmanın ortasına girmesi, Ndiaye ve Fernando’nun pozisyon bilgileri ile enerjileri sayesinde Lokomotiv’e pozisyon vermezken, ceza sahasına gereğinden fazla gömüldüğü pozisyonda golü yiyince her şey tersine döndü.

Ozan ve Donk haricinde oyuncuların vücut dili, bu maçı çevirmek için çok da niyetli olmadıklarını gösterdi. Sonuçta Galatasaray, gole kadar oyunu dengede tutan performasına rağmen golden sonra mağlubiyeti hakeden bir performans ortaya koydu.”

“EREN DERDİYOK BİRİNCİ SANTROFOR OLAMAZ”

Erman Özgür ise, Eren Derdiyok’un Galatasaray’ın birinci forveti olamayacağının altını çizdi: Özgür, şu ifadeleri kullandı:

“Santrfor problemi nasıl çözülür? Görünen o ki Eren, ne fiziksel ne de psikolojik olarak 1. santrfor olabilecek durumda değil. Onyekuru’nun derbide tek santrfor olarak sahaya çıkabileceğini düşünüyorum

Anton Miranchuk, Lokomotiv maçında hem işin savunma kısmını hem de 90 dakika boyunca dayanıklılığıyla ve oyunu dikine oynaması ile maçın en iyisiydi.

4 as oyuncusu geri dönmüş olmasına rağmen Galatasaray’ın maçın genelindeki hücum performansının kötülüğü hem maçın olayı hem de maçın hayal kırıklığıydı.

Ozan Kabak, tecrübesizliğine rağmen 90 dakika içerisinde sadece tek bir hata yapıp, Galatasaray’ın en iyisi olduysa artık gençlere her kulvarda şans verebilmek Fatih Terim için mümkün.

Şampiyonlar Ligi 5. maçında Lokomotiv Moskova’ya konuk olan Galatasaray’da Fatih Terim önemli değişikliklere gitti. Ligde cezaları nedeniyle forma giyemeyen Donk, Ndiaye ve Rodrigues bu maça ilk 11’de başlarken sakatlığını atlatan Nagatomo da kadroda yer buldu.”

“FATİH TERİM’İN KARAR VERMESİ LAZIM”

Serdar Ali Çelikler ise, Fatih Terim’in bir karar vermesi gerektiğini ve başkanlık hayalleri ile teknik direktörlük arasında bir seçim yapması gerektiğinin altını çizdi: Çelikler, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Moskova’yı yenemeyecekleri baştan belliydi. Ama burada bir beraberlik gayet olası idi. Tek tek detaya girmek istemiyorum. 3’lü oynadılar, şöyle olsaydı demeye lüzum görmüyorum. Gerçekten son derece kısıtlı bir kadro ile zayıf bir ekip görünümünde olan rakibine karşı ilk isabetli şutunuzu 60. dakikada atabilmişseniz oturup düşünmeniz lazım. Rakibin 2 topu direkten dönmüşse, çok net 2 pozisyonu harcamışlarsa ikili averajı kaybetmediğinize de dua etmelisiniz.

G.Saray Kasım ayına iyi başlamadı ve kötü bitiriyor. Bir sürü haklı gerekçe olabilir. Ancak G.Saray’ın son derece formsuz olduğunu da konuşmak lazım.

N’Diaye benim adıma gerçek bir hayal kırıklığı.. Bu oyuncunun ligimizde fark edilir bir katkı sağlayacağını düşünürken inanılmaz düşüşüne anlam veremiyorum.

Bu oyuncu dışında ilk devrede Linnes ve 2. devrede Ozan Kabak dışında iyi oynayabilen yoktu zaten. Yine de bu gruptan 3. olup çıkılabilir. Çünkü ikili averaj hala temsilcimizde.

Ancak Fatih Terim’in bir karar vermesi lazım.. Sahalara dönecek mi? Başkanlık yürüyüşüne devam mı edecek?

İlgili Haberler