Sporda israf ekonomisi

İstanbul’umuzun Altunizade semtindeki spor sitesi, 1972 yılından beri futbol dışında bütün amatör spor dallarına hizmet vermektedir. Milli atletimiz Ekrem Koçak’ın adı verilen müstakil atletizm stadı, Olimpiyat Komitemizin başkanlığını yapan yazar Burhan Felek’in adı verilen spor salonu ve yüzme havuzları ile, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’müzün bürolarını ve sporcu misafirhanelerini içine alan örnek bir spor kompleksimizdir.
Gazete haberlerinden öğrendiğimize göre, Voleybol Federasyonumuza tahsis edilen spor salonumuz yıkılıp yine aynı yere, daha büyük bir spor salonu yapılacak.
Sayın okurlarım, bahsettiğimiz spor tesisinin civarında satın alınabilinecek pek çok boş arsa ve mekan vardır. Milli servetimizi harcayarak yaptığımız ve ömrünün yarısını bile henüz tamamlamamış spor salonumuzu, ihtiyaç olduğu halde niçin yıkıyorsunuz? Bu sualin cevabını vermek kolay değildir.
Adı geçen spor salonumuzun açılışından altı ay sonra ben, Ankara’mızın Gençlik ve Spor İl Müdürü iken İstanbul İl Müdürlüğüne atandım ve beş yıl sonra emekli oldum. En büyük şehrimiz güzel İstanbul’umuzun spor tesisi ihtiyaçlarını yakınen bilir ve israf ekonomisine esir olan yönetimlerimize de Burhan Felek Spor Salonunun yıkılmasının yanlışlığını ifade ederim. Spor yazarı Celal Demirbilek kardeşimin dediği gibi, Voleybol mabedi tarihe karıştı.

Yazarın Diğer Yazıları