Spotify’ın Clubhouse rakibi Greenroom yarışa hızlı başladı

Spotify’ın Clubhouse rakibi Greenroom yarışa hızlı başladı
Clubhouse'a rakip olarak piyasaya çıkan Greenroom, Sensor Tower'ın radarına takıldı. Sadece 13 gün önce Google Play ve App Store‘da yerini alan Greenroom, bu kısa süreye rağmen indirme sayılarıyla Spotify‘ı memnun etmeyi başardı.

Spotify, kısa süre önce Clubhouse‘un rakibi olan Greenroom uygulamasını piyasaya sürdü. İnsanların sesli sohbet odalarında bir araya geldiği ve belirli konular üzerinde konuştuğu uygulama, henüz oldukça yeni. Ancak bu durum şirketin başarılı olmasına engel değil.

Sık sık paylaştığı raporlarla gündeme gelen Sensor Tower, uygulamanın nasıl bir başlangıç yaptığını bizlerle paylaştı. Sadece 13 gün önce Google Play ve App Store‘da yerini alan Greenroom, bu kısa süreye rağmen indirme sayılarıyla Spotify‘ı memnun etmeyi başardı.

GREENROOM İOS VE ANDROİD‘DE 100 BİN İNDİRMEYİ GEÇTİ BİLE
Yayınlanan rapora göre Greenroom, iOS‘ta toplam 141 bin indirmeye ulaştı. Uygulama benzer bir başarıyı Google Play tarafında da sürdürüyor. Mağaza verilerine göre, indirme sayısı 100 bini aşmış durumda. Ancak Sensor Tower, bu rakamı henüz doğrulayamadığının altını çiziyor.

Greenroom’un en büyük rakibi Clubhouse ise 18,7 milyonu iOS’ta olmak üzere toplam 30,2 milyon indirmeye sahip. Onu hemen ardından toplamda 14.1 milyon indirmeyle Airtime takip ediyor. Üçüncü sırada ise 7.6 milyon ile Spoon var. Oldukça ilgi göre pazarda Twitter ve Facebook gibi şirketler de kendi uygulama içi hizmetleriyle rekabet ediyor.
Her ne kadar yeni başlangıç yapan bir uygulama için fena olmasa da Greenroom, Spotify’a kıyasla oldukça başarısız. 365 milyon aktif kullanıcı bulunan şirket, kullanıcılarının yalnızca küçük bir bölümünü çekmiş gibi görünüyor. Ancak bu verilerin sadece 9 günlük bir süreci kapsadığını ve ilerleyen günlerde kullanıcı sayısının artacağını belirtmekte yarar var.
Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Greenroom sizce başarılı olabilecek mi yoksa kısa süre içerisinde ömrünün sonuna mı gelecek? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.