Spotify’ın hikayesi dizi oluyor

Spotify’ın hikayesi dizi oluyor
Müzik endüstrisinde önemli değişikliklerin önünü açan müzik dinleme platformu Spotify’ın hikayesi televizyon dizisi olarak ekranlar taşınıyor. Dizi, Spotify'ın yolculuğu ile birlikte Apple Music ile olan rekabeti de konu alacak.

Ünlü girişimcilerin ve girişimlerin çeşitli biyografik yapımlara konu olmasına nadiren de olsa rastlıyoruz. Facebook’un, Steve jobs’ın ve başka kişilerin ve kurumların hikayelerini izlemiştik. Şimdi sıra Spotify’da gibi gözüküyor.

The Hollywood Reporter’a göre The Baijay Group bünyesinde bulunan Yellow Bird UK, Spotify’ın hikayesini dizi haline getirmeyi amaçlıyor. Dizi için Spotify Untold kitabının temel olabileceği söyleniyor. 

Dizi, basın açıklamasına göre “müzik firmalarına kafa tutan gizemli girişimin bugün nasıl müzik dinlediğimizi değiştirmesini ve Wall Street’i ele geçirmesini” konu alacak. Hikaye, ‘egolar, engeller ve ihanetle dolu bir yolculuk’ olarak tanımlandı.

Seri, Spotify’ın inişli çıkışlı yolculuğunu, Apple Music ile olan rekabetini merkezine alacak. (Yani yeni bir aktörü Steve Jobs olarak görebiliriz.) 

Yellow Bird’den Berna Levin, Spotify Untold’un imkansızı ve hayal edilemeyeni başarmanın nihai hikayesi olacağını söylüyor. Yapımı müzik endüstrisinin dinamik arenasında modern bir Hz. Davut - Golyat hikayesi olarak adlandıran Levin, eseri gençliğin kurulu sisteme meydan okumasının gerçek hikayesi olarak tanımlıyor. Gerçekliğin kurguya her alanda üstün geldiğini söyleyen Levin, zamanımızın en büyük ve en şaşırtıcı teknolojik ilerlemelerinden birini konu edineceklerini söylüyor. 

Dizinin ilham kaynağı olan kitabın yazarları olan Sven Carlsson ve Jonas Laijonhufvud, seride danışman olarak katkı sağlayacak. Yapımcı koltuğunda Berna Levin oturacak.