Statta ödenen borç!

İnsanların titr ve sıfatları vardır. Ben de 2015 yılında 25. dönem MHP milletvekili şimdi de İYİ Parti Spor Kurulu Başkanı olarak anılırım. Velhasıl Ülkücü gelenekten gelenler olarak "borçlu kalmaktan" hoşlanmayız. Hele hele bu borç "maneviyse" bizi yer bitirir. Ben bu davranış biçimini bir de partisini ilk kurarken Afyon kampında Sayın Meral Akşener'de görmüş ve kendisini anlayabilmiştim. Birlikte yol yürüyüp kader birliği ettiğiniz arkadaşlarınızın hak ve sorumluluğu 1 kilogram ise siz 1 ton gibi hissedersiniz. İşte böylesi bir konuda 1998 yılında yaptığımız Beylerbeyi Stadı'nın yapımı ile ilgili 23 yıldır "omuzlarımda yük" olan bir borcu, geçen hafta ödeme fırsatı buldum. Bu hususta Üsküdar Belediye Başkanımız Sayın Hilmi Türkmen beye iki kez teşekkür ediyorum. Birinci teşekkür 1998 yılında yapıp Türk futbolunun hizmetine sunduğumuz Beylerbeyi Stadı'nı yeniden onarıp ihya ettiği için. İkinci teşekkürüm ise bu stadın yapımı esnasında hayli emekleri geçtiği halde zamanın şartlarına göre bunu ifade etme fırsatı bulamadığım o devrin İBB Başkanı'nın adını, kürsü konuşmamda zikretmeme vesile olduğu için.
***
Esasen  devlet görevlerinde ya da her işte, emeğin çok önem arz ettiğini bilmek ya da kavramak bir fazilettir. Adam ve feraset sahibiyseniz tabii. Devrinizi tamamlayıp o görevlerden ayrıldığınızda size verilen değer ve ilgiden anlıyorsunuz bunun tadını. O vakit anlıyorsunuz yaptıklarınızın "gök kubbede hoş bir seda" olduğunu. Oysa Üsküdar'da genç sporcu yetiştirmek maksadı ile 18 ay sadece kaya kırarak, boğaz öngörünüm bölgesine inşaat yapıyorlar diye yargılandığım iki sanıklı Beylerbeyi stat inşası davasının, takipsizlik kararını ancak o gün teslim edebildim Sayın Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na. Aradan 23 sene geçene kadar da bir çok Spor Bakanı, Belediye Başkanı TFF Başkanı, Spor Genel Müdürü ve İl Müdürü görev yapmıştı. Ama hiçbiri bu ortamı yaratıp bu feraseti göstermedi. Bizden evveli de var soralım bakalım ne diyecekler demediler. O nedenle sağ olun Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve sağ olunuz Sayın Spor Bakanı.
***
Gelelim madalyonun diğer tarafına; bürokratik bir hastalıktır. "Ağa der maldan ederler, yiğit der candan ederler" demişler ya; ben de yukarıda izah ettiğim gibi, İstanbul'daki bunca hizmetlerimize rağmen 18 yıl spor bürokrasisinde makam kapmak isteyenlerin "yalan ve komploları" nedeniyle hizmet vermenin tadına varamadım. Bu kadar hizmetimize rağmen yaptıklarımızın hazzını duymak yerine acı ve ızdırap çektim. Beylerbeyi Stadı'nda yapılan bu ikinci açılışta da bir hakkı teslim ederek Sayın Cumhurbaşkanı'nın o tarihteki "emeğini izahla teşekkür edip, borcumu ödedim". Lakin aynı bürokratik tezgah, yalan ve bahanelerle o zamandan bugüne görevlerinden edilen, acı çeken, vatansever, milliyetçi mağdur spor bürokratları ve onların çoluk ve çocuğunun hak ve alacaklarının telafisini de kendilerinden bekliyorum. Zira kabahat; Üsküdar Belediye Başkanı ve Spor Bakanı gibi asaletle davranmayan eski yönetenler ve bürokratlarda. Dolayısıyla onların kusuru ile bakiye borç, bizim kendisine Beylerbeyi sahasında borcunu ödediğimiz Türk Devletinin en âli makamındadır. Buyurun yaralarımızı sarın efendim...
***
Bu arada FIFA Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri'nde Hollanda ve Norveç'i anlamlı skor ve güzel futbolla yenerek milletimizi mutlu eden A Millî Futbol Takımımız ve hocamız Şenol Güneş'i kutluyorum. Sağolasınız BİZİM ÇOCUKLAR.

Yazarın Diğer Yazıları