Stefan Kuntz'un maaşı belli oldu

Stefan Kuntz'un maaşı belli oldu
A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktörlük görevine getirilen Stefan Kuntz'un maaşı belli oldu. Kuntz, Şenol Güneş'in yarısı bir maaşa millilere 3 yıllık imza attı.

Şenol Güneş mi Kunt mu fazla kazanıyor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF),  A Milli Takım''ın başına Alman teknik adam Stefan Kuntz''u getirdiğini pazartesi günü resmen duyurdu. Milli Takım''ın başına getirilen Kuntz''un maaşı da belli oldu.

Ajansspor''da yer alan habere göre, 58 yaşındaki teknik adam, yıllık 1.5 milyon Euro maaş alacak. Alman hoca maaşını Euro cinsinden alacak. Kuntz''un sözleşmesinde tazminat maddesi de bulunuyor.

GÜNEŞ''İN YARISI KADAR MAAŞ

Kuntz''dan önce millilerin başında yer alan Şenol Güneş, TFF ile yıllık 3.2 milyon Euro''ya sözleşme imzalamıştı. Ancak, söz konusu sözleşme 1 Haziran 2019 tarihindeki Euro''nun değeri karşılığında Türk Lirası''na çevrilmişti. Bu da 20 milyon 800 TL''ye tekabül etmişti. Güneş''in ücreti her yıl enflasyon oranında artırıldı. Güneş''in bu yılki ücreti yaklaşık 30 milyon liraydı. Bu durumda TL bazında bugünkü döviz kuruna göre hesaplandığında Stefan Kuntz, Şenol Güneş''in yarısı bir maaşa millilere 3 yıllık imza attı.

İlgili Haberler