Stephanov ve Ersen Martin

“Abi; ayaklarımız ileri gitmiyor. Daha doğrusu, gol atmak üzere hedefe yönlendirilmediğimiz için nasıl yapılır unuttuk.”
-Nasıl olur?
 “Nasıl olmasın abi. Ziya Doğan’dan 1.5 yıldır, hedefin rakip kale değil, kalemizi savunmak olduğu talimatını aldık. Şimdi Ersun Yanal geldi, ’tek hedef rakip kale. Gol yiyebilirsiniz. Önemli olan daha fazlasını atmaktır’diyor.”
-Tamam işte Ziya Doğan’dan kurtuldunuz. Ersun Yanal’ı buldunuz!...
“Abi bulduk ama, yapmaya yapmaya bugün olması gerekeni neredeyse unuttuk. Kimse bizden hemen toparlanmamızı beklemesin. İşte görüyorsunuz. İyi oynuyoruz. Pozisyona da giriyoruz. Ama atamıyoruz. Ziya Doğan, bize futbolun meyvesi olan golü bile unutturdu.”
-Yani gerekçeniz bu mu?
“Tabii ki değil. Son Denizlispor maçına bakalım. İyi futbola rağmen, neden golleri yedik ve de atamadık. Golleri yedik, defansın ortasında sorun var. Tayfun, Tolga, Erdinç, Risp, Çağdaş, hatta zaman zaman Hüseyin’e rağmen göbekteki sıkıntı bitmiyor. Ahhh.. Stephanov olsaydı..”
-Evet. Stephanov olsaydı.
“Forvette ha keza. Umut geldiği günden daha kötü. Nasıl olmasın ki? Ziya Doğan santrforda bile ona savunma görevi veriyordu. Umut, direk kaleye gidecek yerde, geriye ve yanlara kaçırtıldı. Sonuç ortada. Adam, artık hava topu bile alamıyor. Ahh. Ersen Martin olsaydı..”
-Evet. Ersen Martin olsaydı.
Stephanov ve Ersen Martin olsaydı; ne olurdu? Denizlispor maçı kadrosunda bu oyuncular bulunsaydı, Trabzonspor en az 2-0 kazanırdı. İyi de öyle ise Stephanov ile Ersen Martin neden yok? Neden satıldılar?
İşte bizi, birilerine “Bu da tam senaryocu” diye düşündüren, Trabzon’u Trabzonspor üzerinden yıkmak istiyorlar iddiamızı pekiştirecek olgunun sorusu: Neden satıldılar?
Çünkü, bu oyuncularla Trabzonspor daha güçlü olabilirdi. Maç kazanabilirdi. Trabzonspor’u, dolayısı ile Trabzon’u toparlayabilirlerdi. Ama, senaryonun uygulaması için görevlendirilenler, ne gerekiyorsa yapmalı idiler. Yaptılar da.
Ziya Doğan, “Bunlar futbolcu değil” raporu verdi, Nuri Albayrak’ta istediği raporu eline geçirdiği için “Satın gitsin” dedi.
Sonuç ortada.
Suç satanların.
Ama ne hazindir ki, bunun bedelini
suçlular ödemiyor, ceremesini Trabzonspor çekiyor.

Yazarın Diğer Yazıları