Stream Nedir? Streaming Nedir?

Stream Nedir? Streaming Nedir?
En basit haliyle Stream canlı yayın akışı, Streamer da bu akışı izleyicilere sunan kişi diyebiliriz. 

Stream bir kişinin veya bir oluşumun canlı yayın yapmasının genel adıdır. Yayın yapan kişilere streamer, yapılan yere yayın platformu, yapılma eylemine de Streaming denir. Yayıncı kişiler bu eylemi düzenli olarak yaparak buradan bir kitleye erişmeyi hedefler. 

Eriştiği kitle ile bunu sağlamasını sağlayan eylemdir. Bunu yapmak çok kolay ve zahmetsiz gibi görünse de zordur ve herkesin yapabileceği bir iş değildir. Yayını yamak için tek gereken ekipman ve İnternet değildir. Teknik açıdan sadece bunlardır evet ama bu sizin kitlelere ulaşmanızı sağlamaz. Ben kişisel yeteneklerime güveniyorum derseniz evet bilgisayar ve İnternet yeterli olacaktır.

LİNÇ EDİLME

Streamer, düzenli olarak Streaming yapan kişiye verilen yabancı isimdir bizde ise yayıncı denir. Yayın açıp sürekli efor sarf edip aynı canlılığı ve enerjiyi korumak zor bir iş. Yapan kişiler emin olun kolay para kazanmıyorlar. 
Bir yandan sizinde yazdığınız sohbet ekranını okuma ve bir yandan oyun oynamak veya anlattığı hikayeye odaklanmak biraz dikkat gerektiren ve yoran bir iş. Yayıncılar yaptıkları işin hakkını veremedikleri zaman zaten ilk önce kitleleri tarafından linç edilirler. Bu yüzden söylediğiniz her bir söze dikkat etmelisiniz çünkü geri alınma şansı yoktur. Canlı yayındasınız dır ve o sözü söylemişsinizdir.

YAYIN YAPMA EYLEMİ

Streaming, bir kişinin veya oluşumun yayın yapma eylemidir. Her yayın yapan kişi streamer değildir. Ama her yayın açan kişi streaming yapar. Evet biraz karışık geldi şöyle anlatayım. 
Yayıncılık bir meslektir ve her yapan kişi bu mesleğin erbabı değildir. Örneğin herkes evinde üçlü priz bozunca tamir edebilir ama herkes elektrikçi değildir. Ama üçlü prizi tamir eden kişi bu eylemi yaptığını söyleyebilir çünkü yapmıştır. İşte tam olarak yayıncı ve yayın yapma eylemi arasındaki farkta buradan geliyor. Ve bu eylemlerin hepsinin toplandığı çatıya Stream deniyor.