Şu mazbatasızların torpili nereden geliyor?..

Vatandaşın hür iradesini, tercihini ayaklar altına alıp paspas ediyorlar. Oyuncak haline getirdikleri YSK'yı da alet edip  hukuki gerekçeler icat ediyorlar. Kendilerinden olmayan seçilmişlere mazbatalarını verdirtmiyorlar. Gel gelelim!.. Türk topraklarında yıllardır mazbatasız, sözde görev yapan atanmış belediye başkanlarına gık bile çıkartamıyorlar...Anıtkabir'e gitti diye Ekrem İmamoğlu'nu yerden yere vururken, Binali Yıldırım'ın mazbatasız görev yapan bir sözde belediye başkanının müzesine yaptığı ziyareti de milletin unuttuğunu sanıyorlar!..

Millî Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri emekli kurmay Albay Ümit Yalım, 2972 sayılı Mahalli İdareler Seçim Kanunu 22'nci maddesine dikkat çekerek, "Büyükşehir belediye başkanı seçimlerine ilişkin ilçe birleştirme tutanakları ilçelerden il seçim kuruluna gönderilir. İl seçim kurulu tarafından bu tutanaklar birleştirilerek en çok oy alan aday, büyük şehir belediye başkanlığına seçilmiş olur. Yani seçim kanununa göre, Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı unvanını kullanması yasaldır" dedi.

Kimler mazbatasız görev yapıyor!..

Ümit Yalım, iktidara mazbatasızları hatırlattı;

"Yasal hakkını kullanan İmamoğlu'nu eleştiren Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım, Devlet Bahçeli, Ömer Çelik ve yandaş basın, işgal edilen Türk adalarında yıllardır yasadışı olarak faaliyet gösteren, mazbatası olmadan Belediye Başkanı unvanını kullanan, Yunan vatandaşı sözde Belediye Başkanlarını görmezden geliyor.

İzmir Koyun Adası, sözde Belediye Başkanı Evangelos Angelakos, 2006'dan beri tam 13 yıldır mazbatası olmadan belediye başkanlığı yapıyor. Angelakos, 13 yıldır Koyun Adası Belediye Başkanı unvanını kullanıyor.

Asıl mesleği armatör olan Angelakos, 2006 yılında, İzmir Koyun Adası'nda, Denizcilik Üniversitesi ve Denizcilik Müzesi'ni kurdu. Binali Yıldırım, 20 Temmuz 2015'de Yunan işgali altındaki İzmir Koyun Adası'na pasaportla giriş yaparak mazbatasız Belediye Başkanı Angelakos'un kurduğu Denizcilik Müzesini ziyaret etti.ahmet-takan-resim.jpgMahalli İdareler Seçim Kanunu Madde 9'a göre, belediye başkanı Türk vatandaşı olmalıdır. İzmir Koyun Adası sözde Belediye Başkanı Evangelos Angelakos Yunan vatandaşıdır. Angelakos, belediye başkanlığı görevine seçimle değil Yunan Hükümeti'nin ataması ile geldi.

Tayyip Erdoğan ve AKP Hükümetleri, bu güne kadar mazbatasız olarak görev yapan Yunan vatandaşı Angelakos hakkında hiçbir işlem yapmadı, Angelakos'u görevden almadı, yerine kayyum atamadı.

Aydın Eşek Adası sözde Belediye Başkanı Evangelos Kottoros, 2008'den beri tam 11 yıldır mazbatası olmadan belediye başkanlığı yapıyor. Kottoros, 11 yıldır Eşek Adası Belediye Başkanı unvanını kullanıyor.

Aydın Eşek Adası sözde Belediye Başkanı Evangelos Kottoros Yunan vatandaşıdır. Kottoros, belediye başkanlığı görevine seçimle değil Yunan Hükümeti'nin ataması ile geldi.

Eski AB Bakanı yeni AKP sözcüsü Ömer Çelik, 27 Nisan 2017'de basına yaptığı açıklamada, Eşek Adası'nın Türkiye'ye ait olduğunu itiraf etmişti.

Tayyip Erdoğan ve AKP Hükümetleri bu güne kadar mazbatasız olarak görev yapan Yunan vatandaşı Kottoros hakkında hiçbir işlem yapmadı, Kottoros'u görevden almadı, yerine kayyum atamadı.

Muğla Keçi Adası ve Kalolimnoz Adası sözde Belediye Başkanı Ioannis Galouzis, 2016'dan beri tam 3 yıldır mazbatası olmadan belediye başkanlığı yapıyor.

Muğla Keçi Adası ve Kalolimnoz Adası sözde Belediye Başkanı Ioannis Galouzis Yunan vatandaşıdır. Galouzis, belediye başkanlığı görevine seçimle değil Yunan Hükümeti'nin ataması ile geldi. Tayyip Erdoğan ve AKP Hükümetleri, bu güne kadar mazbatasız olarak görev yapan Yunan vatandaşı Galouzis'i görevden almadı, yerine kayyum atamadı. "

Çipras'ın  katıldığı tören usulüne uygun mu ?...

İmamoğlu'nun, Anıtkabir'deki deftere "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yazmasına"  gelen tepkileri hatırlatan Ümit Yalım, "şimdi biz de soralım; Çipras'ın Aydın Eşek Adası'nda katıldığı tören usulüne uygun mu?" diyerek şöyle devam etti;

"İşgalci Yunan Başbakanı  Çipras, 25 Mart 2019'da, ülkesinin bağımsızlık kutlamaları için uluslararası antlaşmalara ve haritalara göre Türkiye'ye ait olan ancak Yunan işgali altında bulunan Aydın Eşek Adası'na geldi. Yunan bayraklı iki geminin bağlandığı Eşek Adası iskelesinde yapılan törende konuşan Çipras, adanın Yunan sınırı olduğunu iddia etti. Törene, Çipras ile birlikte Yunan Eğitim Bakanı Kostas Gavroğlu ve Eşek Adası'nın sözde Belediye Başkanı Evangelos Kottoros da katıldı. İşgalci Yunan Başbakanı Çipras, Aydın Eşek Adası'na gelirken helikopterine Türk Savaş uçakları tarafından önleme yapıldığını iddia etti. Türk güvenlik kaynakları, bu iddiayı yalanladı. Türk Hava Sahasını ihlal eden Yunan Başbakanı Çipras'ın helikopterine önleme yapılması ve Türk Dışişleri Bakanlığı tarafından Yunanistan'a nota verilmesi gerekirken tam aksine Yunanistan Türkiye'yi protesto etti.

25 Mart 2019'da, Çipras ile birlikte Aydın Eşek Adası'na gelerek egemenlik ve bayrak gösterisi yapan Yunan Eğitim Bakanı Kostas Gavroğlu, Pontus Rum kökenlidir. İşgal altındaki Türk adalarına defalarca gelerek egemenlik ve bayrak gösterisi yapan eski Yunan Kara Kuvvetleri Komutanı Tellidis de Pontus Rum kökenlidir.

Yunanistan, Türkiye'yi sürekli olarak Pontus Rum Soykırımı yapmakla suçluyor ve Atatürk'e iftira atarak soykırımı Atatürk'ün planladığını iddia ediyor. Yunan Hükümeti'nin yayınladığı haritalarda Karadeniz bölgesindeki 13 ilimiz sözde Pontus Rum Devleti sınırları içinde gösteriliyor.

Tayyip Erdoğan, bugüne kadar Pontus Rumlarının yaptığı eylemler hakkında hiçbir tepki vermedi. Yunan Hükümeti'nin sözde Pontus Rum Soykırımı iddialarını ve sözde Pontus Rum Devleti haritasını protesto etmedi. Erdoğan, Türkiye'ye ve Türk Milleti'ne karşı alçakça yapılan bu saldırılara karşı neden sessiz kalıyor?"

 

Yazarın Diğer Yazıları