Su sebili kullanmak zararlı mı?

Su sebili kullanmak zararlı mı?
Piyasada bulunan su sebillerini çoğu damacana ile kullanım sağlamakta. Damacanalar içeriğindeki BPA maddesi ile sağlığımızı tehdit eden önemli faktörlerden biri. Peki su sebilleri zararlı mı? İşte yanıtı…

Su sebillerinin gerekli temizlikleri yapılmadığı zaman ciddi sağlık problemlerine yol açabilir. Rutin kontrolleri olmadığı zaman ise bulaşıcı hastalıklara kadar insan sağlığını tehdit etmektedir. Bunun sebebi uzun süre suyla temas eden plastiklerde yosun, küf ve bakteri oluşumu riskinin artmasıdır.

Düzenli periyotlarla sterilizasyonu yapılmayan ve damacana kullanılan su sebilleri uzun süreli kullanımda sarılık, Hepatit A, Hepatit B gibi virüsleri vücudumuza girmesiyle ağır ishal gibi rahatsızlıkların ortaya çıkmasına sebep olmaktadır.

Sağlıklı su tüketimi için mutlaka filtrelenmiş ve taze su tüketilmesi gerekmektedir. Damacanalar ve pet su şişeler yerine, sahip olacağınız su arıtma cihazlarından cam şişelere arıtma suyu yani sağlıklı suyu doldurarak hem sağlıklı su içebilir hem de hayat kalitenizi arttırabilirsiniz. Ofis ve ev kullanımlarınızda ise arıtma sistemine sahip su sebilleri kullanarak sağlığınızı koruyabilir, sürekli taze ve lezzetli su elde edebilirsiniz.