Su ve sabuna dokun yeter

Bayram süresinde İstanbul'da yollar bomboştu. Kısa sürede istenilen yere varmanın keyfini yaşadık.

Trafiksiz asfaltlar yükünden kurtuldu. Azıcık da olsa bir nefes aldı. Dinlendi desek yeridir. 

Bu keyif kısa sürdü. İstanbul trafiği Pazartesi sabahından yine her zamanki gibi felç.

Bir de bunaltıcı sıcak nemiyle birlikte hepimizi yoruyor.

Bu hafta geceleri yağmur tüm yurt genelinde sağanak yağış sonucu yine seller, yine su baskınları haberlerin ilk sıralarında yerini aldı. 

İstanbul da etkilenen şehirler arasındaydı.

İşte ve otobüste konuşmalarda bir grup yağmuru duymadan uyuduğunu, bir grup ise, yağmurun hiç dinmeyeceğini zannederek, daha önce iş yerini, evini su basanlar, Acaba yine aynı kâbusu yeniden yaşar mıyız? diye korktuklarını anlatıyorlar. 

Euro, dolar borcu olanlar yine streslerini sıkıntılarını, arkadaşlarıyla paylaşıyor.

TOKİ'den ev almak niyetine girenler, İstanbul'a küsenler, terk etmek isteyenler, köyden arsa alıp köy evi yapmak isteyenler,çok bunaldıkları için kısa da olsa tatile çıkmak isteyenler, ev halkına, patronuna kızanlar, maaşını alamayanlar, asker oğlundan haber alanlar, ziyaret edenler, hastasından, sünnet çocuğundan, doğumdan, ölümden üzüntü ve sevincin paylaşıldığı hayatın içinden konuşmalara şahit oluyorum.

Sosyal medyadan sıkılanlar; Sosyal medyanın suyu çıktı. Kapatıyorum diyenler.. Sosyal medyasız yapamayalar, telefonunu kurcalamaktan ineceği durağı kaçıran herkes toplu taşıma aracında.

Bir grup hanım paylaşımlar hakkında birbirleriyle arkadaşlarını çekiştiriyor.

- Ya bizim kız var ya.. Sürekli paylaşım yapan..

- Hangisi..  Esmer olan hani eşiyle sürekli mutluluk pozları facebookta veriyorlardı.

- Eveet, yalanmış.

- Nasıl yani?.. Az önce yine çok mutluyum diye tatilden paylaşmıştı.

- Hikaye inanma... Komşusu arkadaşım.. Sürekli evde patırtı varmış... Adam evi terk etmiş. Dedikodu olmasın diye bence bu paylaşımları ondan yapıyor...

- Tüh ya.. İnşallah toparlarlar.

- Ben zaten sürekli vıcık vıcık mutluluk pozları verenlere inanmıyorum. Mutlaka bir arıza çıkıyor. Kendilerini süper, mutlu aile rollerinde yalandan gösteriyorlar.

- Yalancının mumu yatsıya kadar...

- Al çıktı ortaya.

- Ben zaten sosyal medya önünde yaşanan ilişkileri doğru bulmuyorum. Star bile olsan bir yere kadar.

- Hele kocacığımın bugün doğum günü, yok karıcığımın doğum günü, Doğuma iki ay kaldı. Evleniyorum. İlişkim başladı... Falan da filan... gıcık oluyorum.

- Hep gösteriş hareketleri, çok yapay ve samimiyetsiz, sosyal medya amacından çıktı. Magazin, dedikodu gösteriş yeri oldu. Bazen bakıyorum. Gerçek hallerini bildiğim için şaşkına dönüyorum.

***

 

Klimalar çalışsa da sıcakta yolculuk ise hiç çekilmiyor. Yolculardan yine bir grup konuşuyor:

- Klimalar kendini soğutuyor... Otobüs tıkabasa dolu olunca faydası yok...

- Bazıları temizliğine dikkat etmiyor. Sıcaktan değil bazen ter kokusundan bayılıyoruz. Orhan Gencebay'ı bazıları eleştirdi. Deodorant reklamında oynadı diye..

- Evet..

- Adam hep baba rolünde olunca... Deodorant reklamı yadırgandı sanki...

- Orhan Baba sanatçı. Ne yapsın adam temizlik, hijyen adına; incitmeden tatlı tatlı uyarıyor. Çok da iyi reklam.. Her yerde görüyoruz. Daha ne yapsın..

Gülüşmeler..

- Geçenlerde okul durağından üstü başı gayet güzel bir grup otobüse bindi. Ter kokusundan karizmaları çizildi. Bu kadar da olmaz ki dedik.

- Öyle deme bazen istemeden hepimizin başına geliyor.

- Biliyorum da.. Bu sıcaklarda hiç çekilmiyor.

- Önlemi var. Yedek tişört getir. Lavaboda yıka koltukaltını sık parfümünü oh mis vs..

- Temiz vücuda sıkılan deorantla sıkılmayan arasında uçurum var.

- Allah aşkına yıkanmadan bazen terlediği anlaşılmasın diye parfüm, deodorantla sanki yıkanıyorlar sinir oluyorum. O daha da mide bulandırıcı oluyor.

- Bazen denk geliyor. Uyarmak istesen de kişiyi tersler, azarlar diye zor duruyorum. Gideceğim yere nefes almadan gittiğim oluyor.

***

Hanımlar, beyler aman dikkat!.. Bunlar benim duyduklarım... Ya duymadıklarım... Anlaşılan bu toplumsal bir sorun. O yüzden yaz aylarında kimseyi rahatsız etmeyelim. Kişisel temizliğimize dikkat edelim. Sabahları evden çıkmadan bir duş almak zor değil.

Su ve sabun yeterli.

Mutlu pazarlar.

Yazarın Diğer Yazıları