Şubelere gittiğinizde hayal kırıklığı yaşamayın! Bankalardan 10 bin lira yasağı

Şubelere gittiğinizde hayal kırıklığı yaşamayın! Bankalardan 10 bin lira yasağı
Bankacılık sektöründe yeni düzenlemeler hızla geliyor. Son haberlere göre Ziraat Bankası'nın eski genel müdür yardımcısı Şenol Babuşçu'nun yaptığı açıklamaya göre banka şubelerine 10 bin TL sınırı getirildi.

Bankalar, belli bir miktarın altındaki para çekme, yatırma, fatura ödeme, EFT gibi işlemleri artık banka şubesi dışındaki kanallara yönlendirmek için adım atmaya başladı. Birçok banka uzun süredir belirli bir tutarın altındaki nakit işlemler için müşterilerini ATM'lere yönlendirirken, bazı bankalar ise artık 10.000 TL'nin altındaki işlemleri gişeden yapılmasını yasaklamış durumda.

Vezneden işlem yapılması yasaklandı

Bazı bankalar, alınan son karara göre 10 bin TL'nin altındaki işlemlerin vezneden yapılmasını yasakladı. Banka çalışanlarının aktardığı bilgiye göre, bu miktarın altındaki işlemler için ödeme ekranı kapandı. Bazı bankalar ise 20 bin TL'ye kadar minimum işlem ücretini yükseltirken, bazıları ise herhangi bir kısıtlama getirmedi.

Amaç müşteriyi dijitalleşmeye teşvik etmek

Banka yetkilileri, bu uygulamanın amacının müşterileri dijital kanallara yönlendirmek olduğunu belirtti. Banka çalışanları ise "Veznelerde para çekme işlemleriyle uğraşan personel, kredi kartı, kredi ve ek hesap satışı gibi önemli işleri yapamıyor. Bu nedenle böyle bir uygulamaya geçildi" şeklinde açıklamada bulunuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar