Süleyman Soylu, AKP’ye böyle yüklenmişti

Süleyman Soylu, AKP’ye böyle yüklenmişti
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Demokrat Parti Genel Başkanı olduğu dönemde AKP’yi çok sert sözlerle eleştirmesiyle biliniyordu. Soylu, 2009 yılında yaptığı bir konuşmada, “Durmak yok, yola devam diyorlar. Evet, yolsuzluğa devam.” ifadelerini kullanmıştı.

AKP iktidarının en önemli isimlerinden biri haline gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçmişte AKP'ye yönelik ağır eleştirileriyle öne çıkıyordu.

Demokrat Parti Genel Başkanlığı yaptığı dönemde hükûmeti yolsuzlukla suçlayan Soylu, 2009 yılında katıldığı bir televizyon programında AKP’ye yönelik, “Durmak yok, yola devam diyorlar. Evet, yolsuzluğa devam.” ifadelerini kullanmıştı.

O günlerde AKP’yi halkı kandırmakla suçlayan Soylu, “İktidara geldikleri günden beri yeni anayasa yapacağız diyorlar. Bugüne kadar Türkiye’de bunu yapabildiler mi? Bu büyük milletimizle dalga geçmektir. 1980 Anayasasının baskıcı gücünden milleti bugüne kadar kurtarmıyorsun, sonra da 29 Mart’tan sonra yapacağız diyorsun. Bu iddiaya kargalar bile güler.” ifadelerini kullanmıştı.

“ANKARA’DAKİ SİYASİLER RÜŞVET DÜZENİ SEBEBİYLE REFAH İÇİNDE”

Soylu, Türkiye’nin hiçbir dönem olmadığı kadar rüşvet ağı ile çevrelendiğini, bunların hukuk, siyasal ve dış politika rüşveti olduğunu söylemişti.

Soylu, 2009 yılında Demokrat Parti Genel Başkanı olarak katıldığı TV8 ekranlarında, “Halk fukaralıkla mücadele ederken, Ankara’daki siyasiler ve bürokratlar rüşvet düzeni sebebiyle refah içinde” demişti. Soylu, iktidara gelmeleri durumunda rüşvet düzenini bozacakları vaadinde bulunmuştu.

“AKP’DEN BU MİLLETİ KURTARACAĞIZ”

Soylu, yine 2009 yılında, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde gittiği Denizli’de yaptığı konuşmada, “Bugün AKP’nin iktidarda olması, AKP’nin maharetinden değil, bizim kabahatimizden. Biz kabahatimizi biliyoruz. AKP’den bu milleti kurtaracağız. Bu insanları kurtaracağız.” ifadelerini kullanmıştı.