Süleyman Soylu: "Avrupa'nın can simidi Türkiye'dir"

Süleyman Soylu: "Avrupa'nın can simidi Türkiye'dir"
Antalya'da turizmcilerle bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bizi sınamayın, şu anda Avrupa'nın can simidi Türkiye'dir. Sadece 2019 yılında 455 bin kaçak göçmen yakaladık" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin kaçak göçle mücadele eden, uluslararası uyuşturucu ağını kesmeye çalışan, kendi iç güvenliğini oturtan ve aynı zamanda turizmde rekorlar kıran bir ülke olduğunu belirtti.

Soylu, Antalya'da Kundu Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde düzenlenen Turizm Değerlendirme Toplantısı'nda, turizmin gelişiminde asayiş, güvenlik ve huzurun önemli olduğunu ifade etti. 

Ülkeler arasındaki güvenliğin birbirleriyle bağlantılı olduğunu vurgulayan Soylu, herkesin birbirinden sorumlu olduğu bir dünyada yaşanıldığını dile getirdi. 

Bu konuda Türkiye'nin gerek ülkenin genel güvenliği gerekse de kaçak göçle mücadele konusunda tarih yazdığını vurgulayan Soylu, şöyle konuştu:

"Bizi sınamayın, şu anda Avrupa'nın can simidi Türkiye'dir. Sadece 2019 yılında 455 bin kaçak göçmen yakaladık. Dünyanın hangi ülkesinde böyle bir çalışma var. 192 ülkeden insan bugün benim ülkemde yaşıyor. Bir taraftan kaçak göçle mücadele eden, bir taraftan uluslararası uyuşturucu ağını tam anlamıyla kesmeye çalışan, bir taraftan kendi iç güvenliğini oturtan, bir taraftan da turizmde rekorlar üzerine rekorlar kıran bir Türkiye tablosundan bahsediyoruz."

İlgili Haberler