Süleyman Soylu: “Çözüm süreci bu ülkenin kardeşlik senedidir”

Süleyman Soylu: “Çözüm süreci bu ülkenin kardeşlik senedidir”
Kabinenin en tecrübeli üç ismi Süleyman Soylu, Abdülhamit Gül ve Mevlüt Çavuşoğlu’nun yerel seçimler öncesi ‘beka sorunu’ söylemi üzerinden muhalefete yüklenmesi, Çözüm Süreci döneminde yaptıkları açıklamaları da yeniden gündeme taşıdı.

Yeniçağ / İstanbul

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yerel seçimler öncesinde konuştukları her noktada ‘beka sorunu’ söylemini dile getiriyorlar.

Vatandaşlara, ana muhalefetin HDP ile iş birliği yaptığı yönünde yüklenen üç bakanın, Çözüm Süreci dönemine yönelik söyledikleri sözler de yeniden gündeme geliyor.

İşte bakanların süreç hakkında söylediği bazı sözler:

Süleyman Soylu: “Çözüm Süreci, bu ülkenin kardeşlik senedidir. Çok nettir. Bu senedin altında 76 milyonun imzası vardır. Biz bundan caymayacağız. Çünkü, bundan cayıldığı gün, biliniz ki, Türkiye’nin içerisine nifak sokmaya çalışanlar, başarılı olmuş olacaklardır.”

Abdülhamit Gül: “Ülkemiz, bütün unsurlarıyla çözüm sürecini kararlılıkla yürütecek ve hiçbir provokasyona heba etmeyecektir. Bu coğrafyalarda bin yıllık kardeşliğimizi hiçbir provokasyon, karanlık el bozamayacak, kardeşliği sona erdiremeyecektir."

Mevlüt Çavuşoğlu: AKP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da Uluslararası Antalya Üniversitesi'nde düzenlenen konferansta bir öğrencinin İmralı'yla devam eden görüşmeleri hatırlatarak, 'Vicdanınız rahat mı' sorusuna, "Vicdanım çok rahat. Türkiye'de terörü bitiriyoruz" karşılığını verdi.

İlgili Haberler