Süleyman Soylu: "Erdoğan'ın ayağına topu verin, 90'dan çaksın"

Süleyman Soylu: "Erdoğan'ın ayağına topu verin, 90'dan çaksın"
Yerel seçimler için il il gezen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tokat'taki konuşmasında, "Erdoğan'ın ayağına topu verin, 90'dan çaksın" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yerel seçim çalışmaları kapsamında Tokat'ın Zile ilçesini ziyaret etti. 

Partisinin düzenlediği mitinge de katılan Süleyman Soylu, yerel seçimler "için Tayyip Erdoğan futbolu biliyor değil mi? Ayağına top yakışıyor mu? 4,5 yılda şu Tayyip Erdoğan’ın ayağına şu topu verin de şu zillet ittifakının, şu Kılıçdaroğlu’nun kalesine bir doksandan çaksın" ifadelerini kullandı.

"50 yıldır ilk kez Türkiye’de 4,5 yıl seçimsiz bir dönemin yaşanacağını söyleyen Bakan Soylu, "Seçim geliyor. İlk kez 50 yıldır 4,5 yıl seçimsiz bir döneme gireceğiz. Acaba Türkiye’yi nasıl zayıflatırız. Bu 4,5 yılda onu hedeflerinden nasıl uzaklaştırırız. Onun koşmasını nasıl engelleriz. Ben 1969 doğumluyum, 50 yaşındayım neredeyse. 50 yıldır bu ülkede 4,5 yıl seçimin olmadığı hiçbir dönem olmadı. Kim bu kadar seçime dayanır Allah rızası için soruyorum. Türkiye’de her seçimi İstiklal seçimi haline getirdiler. İstiklal gitti, gidiyor diye. İlk kez önümüzde 4,5 yıl var. Şu geçtiğimiz 7 yılda anamızdan emdiğimiz sütü nasıl burnumuzdan getirmişlerse, şimdi de önümüzdeki 4,5 yılda aynı şeyi yapıyorlar. Yapmak istiyorlar. Bir fitne tohumu ekmek istiyorlar. Tayyip Erdoğan futbolu biliyor değil mi? Ayağına top yakışıyor mu? 4,5 yılda şu Tayyip Erdoğan’ın ayağına şu topu verin de şu zillet ittifakının, şu Kılıçdaroğlu’nun kalesine bir doksandan çaksın" dedi.