Süleyman Soylu: ‘Gariban olup olmadığına ben bakarım”

Süleyman Soylu: ‘Gariban olup olmadığına ben bakarım”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, korona önlemleri kapsamında evde kal çağrılarına, 'Beni senin düzenin öldürür' diyen TIR şoförünün gözaltına alınmasıyla ilgili olarak, 'Gariban olup olmadığına, arkasında bir niyet olup olmadığına ben bakarım' ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gazeteci Cüneyt Özdemir’in Youtube canlı yayınına konuk oldu. Canlı yayında korona tedbirleri kapsamında alınan önlemlerden bahseden Soylu, sosyal izolasyonun sağlandığını belirterek, "Hiçbir tedbir almaktan çekinmeyiz. Şu anda yaklaşık yüzde 95 civarında hayat eve çekildi." dedi.

'GARİBAN OLUP OLMADIĞINA BEN BAKARIM'

Yetkililerin koronavirüs önlemleri için 'Evde Kal' çağrılarına “Emekli, memur, zengin değilim. İşçiyim. TIR şoförüyüm. Çalışmasam ekmek yok” diyerek tepki gösteren TIR şoförü Malik Baran ile ilgili olarak da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şu ifadeleri kullandı:

"Gariban olup olmadığına, arkasında bir niyet olup olmadığına ben bakarım. Burada, milletimizi tahrik edecek, sürekli olarak hem devletin yaptıklarına hem milletin evde gösterdiği sabıra, tahammüle, bu birlikteliğe sıkıntı düşürebilecek bir paylaşım yapmanın, meseleyi bu şekilde karıştırmanın bir anlamı olduğunu düşünmüyorum. Herkes zorluk çekiyor, herkes evde. Biz bir sosyal devletiz. Kimseyi aç, açıkta bırakmayız. Bugüne kadar da bırakmadık. ABD’de acil servislere alınmayıp, ölen insanlar var. Burası parası olanın tedavi edildiği bir ülke. Benim ülkemde parası olup olmayan herkes tedavi edilebilir. Aynı zamanda kim sıkıntı çekiyorsa, devletimizin tüm kurumları tarafından el açılır."