Süleyman Soylu: "Mültecilerle ekonomisi olumsuz etkilenen ülke yok"

Süleyman Soylu: "Mültecilerle ekonomisi olumsuz etkilenen ülke yok"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hiçbir ülkenin mültecilerle ekonomisinin etkilemediğini ve yıkılmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise, Suriyelilere 40 milyar dolar harcandığını açıklamıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Genel Kurulunda, Bakanlığının ve bağlı kurumların 2020 Yılı Bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada dikkat çeken ifadeler kullandı.

Mültecilerle ilgili konuşan Soylu, ülkelerin mültecilerden kaynaklı ekonomik anlamda sorun yaşamadığını öne sürdü.

Soylu, şöyle konuştu:

"Birilerinin zihninde varlığını korusa bile Türkiye, oluşturulmak istenen göç paniğine ve korkusuna esir olmamıştır. Şurası bir gerçektir ki dünyada göçle fakirleşmiş, yıkılmış hiçbir ülke yoktur. Dünya genelinde, göçmenlerin sığındıkları ülke ekonomisine negatif etki ettiklerine dair literatüre girmiş, bilimsel, bir tane bile rapor yoktur. Göçü öcü gibi gösteren anlayışın içi boştur."

ERDOĞAN, '40 MİLYAR DOLAR HARCADIK' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, 10 Ekim'de yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ey Avrupa Birliği, bizim ordumuzu işgalci olarak nitelerseniz kapıları açarız 3.6 milyon mülteciyi size yollarız. Şimdi kalkmış para hesabı yapıyorlar. Siz daha önce söz verdiğiniz parayı verdiniz mi ki? Bugüne kadar 40 milyar dolar harcadık yine harcarız ama kapıları da açarız."