"Süleyman Soylu pimi çekilmiş bir bomba gibi"

"Süleyman Soylu pimi çekilmiş bir bomba gibi"
İçişleri Bakanı Soylu’nun İstanbul’a kayyum açıklamalarını eleştiren İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Soylu için “Pimi çekilmiş bomba” değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul’a kayyum atanacağı tartışmalarına ilişkin geçtiğimiz günlerde “Pazar açıklayacağım” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “İstanbul'a kayyum atanabilmesi için terörle ilişkili bir durumun olması gerekir. İstanbul ve Ankara'ya kayyum atanması söz konusu değildir” ifadelerini kullandı.

Soylu’nun tartışma yaratan açıklamalarına bir tepki de İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’dan geldi.

“Süleyman Soylu bu iktidarın elinde pimi çekilmiş bir bomba gibi”değerlendirmesinde bulunan Türkkan, “Toplumsal tepkiyi çoğaltacak, iktidara olan nefreti körükleyecek ne varsa ifade etmekten imtina etmiyor” dedi.

AKP’li Fatih Şahin’in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş için, “Ankara’yı dar ederiz” sözlerine de tepki gösteren İYİ Partili vekil, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Şimdi ona bir de Fatih Şahin eklenmiş. Bunlar yapıyor, ceremesini Cumhurbaşkanı çekiyor” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler