Süleyman Soylu Taliban heyetiyle görüştü

Süleyman Soylu Taliban heyetiyle görüştü
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Afgan sığınmacıların durumunu görüşmek için Türkiye'ye gelen Taliban heyeti ile görüştü.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Taliban''ın Afganistan Geçici Hükümeti Mülteciler ve Geri Dönüşler Bakan Yardımcısı olarak tanıttığı Muhammed Arsala Kharoti ve beraberindeki heyet ile görüştü.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Soylu''nun, Afganistan Geçici Hükümeti Mülteciler ve Geri Dönüşler Bakan Yardımcısı Muhammed Arsala Kharoti''yi ve beraberindekileri kabulünde, kaçak göç ve Türkiye''de yakalanan sığınmacıların geri gönderilmesi ile insani yardım konuları ele alındı.

Afganistan Göç ve Mülteciler Bakan Yardımcısı Mohammad Arsala iki gün önce yaptığı açıklamada, Afgan mültecilerin durumu ve Afganistan’a dönüşleri konusunda Türk makamlarıyla yaptıkları görüşmelerde bir sonuca varmadıklarını ifade ederek, bu konuda henüz bir anlaşmanın olmadığını aktarmıştı.

Arsala, Türkiye''den taleplerinin, mültecilere tanınan uluslararası haklar ve insan hakları temelinde Türkiye''deki Afgan mültecilere kolaylık sağlanması olduğunu belirterek, gelecek hafta içerisinde Afgan mültecilerin durumunu ve sorunlarını araştırmak için Türkiye''ye gideceğini açıklamıştı.

İlgili Haberler