Ümit Özdağ’ın İçişleri Bakanlığı'na gitme kararı sonrası bakanlık önüne bu araç getirildi. Süleyman Soylu hayvandan daha aşağı görüyorum demişti

Ümit Özdağ’ın İçişleri Bakanlığı'na gitme kararı sonrası bakanlık önüne bu araç getirildi. Süleyman Soylu hayvandan daha aşağı görüyorum demişti
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın İçişleri Bakanlığı önüne gitme kararı sonrası bakanlık önüne Haydi (Hayvan Durum İzleme) aracı getirildiği belirtildi. İçişleri Bakanlığı Süleyman Soylu, Özdağ’a yönelik “hayvandan daha aşağı görüyorum” ifadelerini kullanmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün konuk olduğu bir televizyon programında Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ı hedef almış “hayvandan aşağı” şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Bakan Soylu, “Bunlarda ahlak diye bir şey yok, bunlar birilerinin çocuğu olmuşlar, bunlar Türkiye’nin çocukları değildir. Bunlar Soros gibilerin çocukları olmuşlar” demişti.

ÖZDAĞ BAKANLIK ÖNÜNE GİTTİ

Özdağ, dün gece bu sözlerin ardından canlı yayına bağlanmasını kabul etmeyen Soylu’ya seslenerek “Ben yarın İçişleri Bakanlığı’nın önüne gideceğim. Tek başıma ve silahsız. Süleyman, zerre kadar erkeklik onurun varsa beni kapının önünde bekle. O zaman göreceğiz kim operasyon çocuğu, kim Soros’un çocuğu. Saat 11.00’de. Erkeksen orada bekle” demişti.

HAYVAN DURUMU İZLEME ARACI GETİRİLDİ

Halk TV’nin haberine göre, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasındaki gerilimin üzerine Özdağ,  TBMM’nin Dikmen Kapısı önünden İçişleri Bakanlığı’na yürümek isterken polis engeliyle karşılaştı.

Bu sırada İçişleri Bakanlığı önüne Haydi (Hayvan Durum İzleme) aracı çekildiği de görüldü.

İşte o görüntüler:

HAYDİ NEDİR?

HAYDİ, Hayvan Durum İzleme birimi Emniyet Genel Müdürlüğü''ne bağlı çevre, doğa ve hayvanlara karşı işlenen suçların önüne geçmek için mücadele eden kolluk gücüdür.

Hayvan Durum İzleme uygulaması (HAYDİ), İçişleri Bakanlığı aracılığıyla oluşturuldu. Uygulama, hayvanlara yönelik yapılan işkence, cinsel istismar ve hayvanın zarar görmesi durumunda kolluk kuvvetlerine ihbarda bulunma imkanı sunuyor.

İlgili Haberler