Süleyman Soylu'dan ABD'nin PKK kararına tepki!

Süleyman Soylu'dan ABD'nin PKK kararına tepki!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD'nin PKK elebaşları ile ilgili başlarına ödül koyma kararına değindi. Soylu, " Bugüne kadar hiç sesimi çıkarmadım. Güya bizle dalga geçiyorlar" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Afyon Kocatepe Üniversitesi 2018-2019 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katıldı.

Soylu, buradaki konuşmasında ABD'nin PKK elebaşları hakkındaki kararına tepki gösterdi. Soylu, "En son üç teröristi listesine alıp güya milletimizin gönlünü alacaklar. Ben size bu fotoğrafı okuyayım mı? Bugüne kadar hiç sesimi çıkarmadım. Güya bizle dalga geçiyorlar. İki bakanı yaptırım listesinden çıkartıp, üç teröristi yaptırım listesine koyuyorlar. Bize demek istiyor ki 'senin bakanınla terörist arasında bir fark söz konusu değil' biz de bunu yiyeceğiz." dedi.

Soylu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Stratejik ortağımız, bizle beraber, 3 tane teröristi listesine alırken, arka cephede, Suriye Irak cephesinde, PKK ile beraber 'petrolün yüzde 25'i benim olacak, yüzde 75'i senin olacak' hesabını yapanlardır. Bu bir iki yüzlülüktür, bu samimiyetsizliktir. Bu kadar açık ve nettir. Nerede, hangi gün, kimle yaptığı da bilgimiz dahilindedir. Türkiye, eski Türkiye değildir. Türkiye'yi eski Türkiye olarak niteleyenler yanılmaktadır ve yanıldıklarını da anlamaktadırlar."

İlgili Haberler