Süleyman Soylu’dan öldürülen Nakşibendi şeyhi için başsağlığı mesajı

Süleyman Soylu’dan öldürülen Nakşibendi şeyhi için başsağlığı mesajı
Bitlis’te Nakşibendi Tarikatı Şeyhi Abdülkerim Çevik uğradığı silahlı saldırı sonrası hayatını kaybetti. Çevik’in ölüm haberinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yayınladığı başsağlığı mesajında “Çok hüzünlüyüm... Bir alimin ölümü bir alemin ölümüdür” dedi.

Bitlis’in Güroymak ilçesinde Nakşibendi tarikatı şeyhi ve Bitlis Güroymak  Medresesi Başmüderrisi olan Ablülkerim Çevik uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Çevik’in ölüm haberini aldıktan sonra sosyal medyada başsağlığı mesajı paylaştı.

Nakşibendi tarikatı şeyhi Abdülkerim Çevik’in uğradığı silahlı saldırı ile ilgili Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatırken saldırının nedeni belirsizliğini koruyor. Öte yandan Çevik’in cenazesinin Şeyh Abdurrahmani Taği Kabristanında toprağa verileceği öğrenildi.

dsr9lr-xcaazoez.jpeg

BAKAN SOYLU’DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Nakşibendi Şeyhi Abdülkerim Çevik’in öldürülmesi sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan dikkat çeken bir mesaj geldi. Bakan Soylu, Çevik için verdiği başsağlığı mesajında olaya çok üzüldüğünü belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Çok hüzünlüyüm... Bir alimin ölümü bir alemin ölümüdür. Bitlis Güroymak (Norşin) Medresesi Başmüderrisi Seyda Abdülkerim ÇEVİK Allah’a yürüdü. Allah rahmet eylesin...”