"Afgan çoban alalım, ne olacağını görelim" | Süleyman Soylu'dan tarım önerisi

"Afgan çoban alalım, ne olacağını görelim" | Süleyman Soylu'dan tarım önerisi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu mülteci tartışmalarına ilişkin açıklamada bulundu. Tarım önerisinde bulunan Soylu, "Afgan çoban alalım tarımın ne olacağını hep birlikte görelim" dedi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziantep''te Haziran ayı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı''nda mülteci tartışmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

11 yılda 210 bin Suriyeliyi Türk vatandaşı yaptıklarını söyleyen Soylu, Almanya''yı örnek gösterdi. Soylu, "Tam rakam söyleyemem ama 11 yılda 210 bin Suriyeliyi Türk vatandaşı yaptık. Almanya’da 1 milyon 250 bin yabancıyı vatandaş yaptı. Almanya’da yabancıların suç ortalaması yüzde 33, Türkiye’de ise 1.3’tür. " dedi.

Ekonomik sıkıntılara ve tartışmalara değinen Soylu, "Şunu ifade edeyim. Elbette ki bir takım dertler sıkıntılar olabilir. Ekonomiye katkıları var mı, yok mu, var. Afgan çobanları alalım tarımın ne olacağını hep birlikte görelim, bu düşmanlığın bir anlamı yok. Tam 506 bin Suriyeli gönüllü olarak geri döndü. Nereye döndü. Oluşturduğumuz güvenli bölgelere geri döndü. Azez, Cerablus, Mare, Çobanbey, Rasulayn ve Telabyad’a döndü" ifadelerini kullandı.
 

İlgili Haberler