Süleyman Soylu'dan tatile giden Suriyeli açıklaması

Süleyman Soylu'dan tatile giden Suriyeli açıklaması
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ramazan Bayramı tatili için ülkelerine dönen Suriyeliler'in sınır kapılarında verdiği görüntülerin yarattığı tartışmaya yanıt verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilini ülkelerinde geçirmek ülkelerine dönen Suriyelilerle ilgili tartışmalara yanıt verdi. Tatile gitmek için sınır kapılarında uzun kuyruklar oluşturan Suriyeliler, sınırı koşarak geçerken, söz konusu görüntüler büyük tartışma yarattı.

Silivri'de muhtarlarla bir araya gelen Süleyman Soylu, "Evet bayramda gönderme politikasını biz oluşturduk. Oralarda bazı yerlerde hayata müsaade var ama bazı yerlerde can güvenliği yok" diye konuştu.

MİSAFİRPERVERLİĞE GÖLGE DÜŞÜYOR

Muhtarlarla bir araya geldiği programda konuşan Bakan Soylu, "Bize eleştiri getiriyorlar, 'Bunları siz bayramda gönderiyorsunuz.' Evet bayramda gönderme politikasını biz oluşturduk. Oralarda bazı yerlerde hayata müsaade var ama bazı yerlerde can güvenliği yok. dedi. "Bunların geldiği bölgenin yüzde 65'i bizim Misak-ı Milli sınırlarımız içerisinde" diyen Soylu, "Bilmiyorum Misak-ı Milli sınırları sizin için ne ifade ediyor. Burada bir güvenlik oluşursa onlar kendi memleketlerine giderler zaten. Bu konuda çok fazla tezviratlar yapılıyor. Bu tezviratların başında, maaş aldıkları, hastanelerde öncelikli oldukları, üniversitelere sınavsız girdikleri, toplu konutlarda bedava ev tahsis edildiği gibi akla hayale sığmayacak, iç siyaset malzemesi yapmak için kafa karıştırmaya yönelik bir takım dedikodular üretildi. Türkiye bir sosyal hukuk devletidir. Sosyal hukuk devletinin gereğini de milyonlarca vatandaşına yerine getirmektedir. Bu tip yardımlar olsaydı, biz bunu rahat bir şekilde vatandaşlarımızla paylaşırdık. Bu tip dedikodular bizim yaptığımız misafirperverliği gölgelemeye yöneliktir. Bir şey daha, 'Gitsinler kendi memleketlerinde savaşsınlar.' Doğru. Peki, ne kadar şehit verdiler biliyor musunuz? 1 milyon. Az bir rakam mı? Yüksek bir rakamdır. Oradaki mücadeleler hala devam ediyor. Bunu iç siyaset malzemesi yapıyorlar" ifadelerini kullandı. 

 

İlgili Haberler