Suna Kıraç'ın naaşında kırmızı örtü detayı

Suna Kıraç'ın naaşında kırmızı örtü detayı
Merhum iş insanı Vehbi Koç'un kızı ve Koç Holding eski Başkan Vekili Suna Kıraç, 79 yaşında dün hayatını kaybetti. Kıraç bugün son yolculuğuna uğurlandı.  Kıraç için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'nde kılınan cenaze namazına siyaset, iş, spor ve sanat dünyasından birçok isim katıldı. Öte yandan cenazede Suna Kıraç'ın naaşının örtüldüğü kırmızı örtü dikkat çekti.

DHA'nın haberine göre, yıllardır ALS hastalığı ile mücadele eden Koç Holding eski Başkan Vekili, Suna Kıraç 79 yaşında hayatını kaybetti. 

Kıraç için bugün Koç Holding binasında tören düzenlendi. Törenin ardından Kıraç'ın naaşı, cenaze namazı için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'ne getirildi. Cenaze namazına çok sayıda iş, spor, siyaset ve sanat dünyasının önde gelen isimleri katıldı. 

Fener Rum Patriği Bartholomeos'un da Kıraç'ın cenaze namazına geldiği görüldü. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, halası Suna Kıraç'ın naaşını omuzlarında taşıdı. Korona virüs nedeniyle cenaze namazı için de geniş tedbirlerin alındığı görüldü. 

Gelenlerin ateşi ölçüldü, giriş ve çıkışlara dezenfektan üniteleri konuldu. Kıraç'ın naaşı cenaze namazının ardından, defnedilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı'na götürüldü.

Suna Kıraç’ın naaşının üzerine örtülen örtüde “Lâ ilâhe İllallâhu el-Melikü’l-hakku’l-mubîn Muhammedun resûlullâh sadiku’l-va’di’l-emîn” yazıyor.

Bu ifade “Hak ve gerçek olan kainatın sahibi Allah’tan başka ilah yoktur. Güvenilir ve sözünde sadık Muhammed, onun elçisidir” anlamına geliyor.

Sancak daha önce Vehbi Koç, Sevgi Gönül ve Mustafa Koç’un cenaze törenlerinde de kullanılmıştı. Vehbi Koç’un soyağacı Hacı Bayram-ı Veli’ye kadar gidiyor.

Öte yandan cenazede Suna Kıraç'ın naaşının örtüldüğü kırmızı örtü dikkat çekti.Hacı Bayram Veli türbesindeki kubbenin eteğinde uçları yarım daire kemerlerle son bulan dikdörtgen kartuşlarda da “Lâ ilâhe İllallâhu el-Melikü’l-hakku’l-mubîn Muhammedun resûlullâh sadiku’l-va’di’l-emîn” yazıyor. Sözcü

 

suna-kirac-son-yolculuguna-ugurlandi-1723-dhaphoto10.jpgsuna-kirac-son-yolculuguna-ugurlandi-1723-dhaphoto9.jpgsuna-kirac-son-yolculuguna-ugurlandi-1723-dhaphoto8.jpgsuna-kirac-son-yolculuguna-ugurlandi-1723-dhaphoto7.jpgsuna-kirac-son-yolculuguna-ugurlandi-1723-dhaphoto6.jpgsuna-kirac-son-yolculuguna-ugurlandi-1723-dhaphoto6.jpgsuna-kirac-son-yolculuguna-ugurlandi-1723-dhaphoto5.jpgsuna-kirac-son-yolculuguna-ugurlandi-1723-dhaphoto4.jpgsuna-kirac-son-yolculuguna-ugurlandi-1723-dhaphoto3.jpgsuna-kirac-son-yolculuguna-ugurlandi-1723-dhaphoto1.jpg