'Süper Başkan'lara huzur yok!

'Süper Başkan'lara huzur yok!
ABD ve Rusya’nın liderleri Trump ve Putin’in ağzından çıkan her söz, dünyanın geleceğini etkilerken, iki lider de icraatlarıyla kendi vatandaşlarını memnun etmeyi başaramıyor.

ABD ve Rusya’nın liderleri Trump ve Putin’in ağzından çıkan her söz, dünyanın geleceğini etkilerken, iki lider de icraatlarıyla kendi vatandaşlarını memnun etmeyi başaramıyor.

Hafta sonunda, iki ülkede de düzenlenen gösterilerin hedefinde iki lider vardı. ABD’nin Chicago kentinde gerçekleşen
iklim değişikliği yürüyüşünde, Beyaz Saray’da 100. gününü dolduran ABD Başkanı Donald Trump’ın politikaları protesto edildi.

Federal Plaza önünde başlayan etkinliğe, sağanak yağmura rağmen farklı gruplara mensup binlerce kişi katıldı. Trump yönetiminin iklim değişikliği konusundaki açıklama ve politikalarının eleştirildiği konuşmaların ardından grup yürüyüşe geçti.

“Dünya SOS veriyor”, “Gezegenimizi koruyalım, ikinci bir dünya yok” ve “İklim değişikliği gerçek, bunu inkar etmek ölümcüldür” ifadelerinin yer aldığı pankartların açıldığı yürüyüşte; “Trump gitmeli”, Bu gezegen bizim “ ve "Kazanacağımıza inanıyoruz “ şeklinde sloganlar atıldı.

Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan yürüyüş, kentteki protestoların ana mekanı konumundaki Trump Tower önünde son buldu. Grup burada da Trump ve ekibini protesto etmek için el ele tutuşarak ” sessizlik “ eylemi gerçekleştirdi. Rusya’nın birçok şehrinde ise muhalifler Devlet Başkanı Vladimir Putin’e karşı gösteri düzenledi. Bir sonraki seçimde Putin’in aday olmaması için gösteri düzenleyen muhaliflere polis müdahale etti.

Yüzlerce gösterici gözaltına alındı. Muhalifler, Putin’e siyasetten çekilme çağrısında bulundu.Kremlin’in güçlü bir
eleştirmeni olan eski petrol kralı Mikhail Khodorkovsky tarafından işletilen İngiltere merkezli Open Russia organizasyonu tarafından organize edilen gösteriler başkent Moskova dahil Rusya Federasyonu’ndaki 32 şehirde gerçekleştirildi.

Gösteriler, Kremlin’in güçlü bir eleştirmeni olan eski petrol kralı Mikhail Khodorkovsky tarafından işletilen İngiltere merkezli Open Russia organizasyonu tarafından organize edildi.