Süper Lig’de kritik derbi: Galatasaray-Beşiktaş maçı oynanacak mı?

Süper Lig’de kritik derbi: Galatasaray-Beşiktaş maçı oynanacak mı?
Spor Toto Süper Lig’in 26. Haftasında Galatasaray kendi evinde Beşiktaş’ı ağırlayacak. Koronavirüs önlemleri nedeniyle seyircisiz oynanması planlanan ve saat 19.00’da başlayacak mücadeleyi Abdulkadir Bitigen yönetecek.

Spor Toto Süper Lig’in 26. haftası önemli bir derbi mücadelesine sahne olacak. Türk Telekom Stadı’nda oynanacak mücadelede Galatasaray ile Beşiktaş karşılaşacak. Koronavirüs önlemleri nedeniyle seyircisiz oynanacak mücadele saat 19.00’da başlayacak. Şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren mücadeleyi Abdulkadir Bitigen yönetecek.

Galatasaray, Fenerbahçe'den sonra Beşiktaş'ı da devirmenin planlarını yapıyor. Galatasaray ilk yarıda 1-0 kaybettiği maçın rövanşını da almayı hedefliyor.

Adem Büyük dışında eksiği bulunmayan Fatih Terim dev maçın stratejisini de belirledi. Beşiktaş savunmasının zaafları üzerine şok baskı ve hızlı hücumlar düşünen Galatasaray'da planlar özellikle Onyekuru ve Feghouli üzerine yapıldı. Ayrıca Falcao'nun mümkün olduğunca çok topla buluşması için taktikler belirlendi.

GALATASARAY'DA 3, BEŞİKTAŞ'TA 6 OYUNCU KART SINIRINDA

Galatasaray'da derbi öncesinde 3 futbolcu sarı kart cezası sınırında bulunuyor. Sarı-kırmızılılarda Sofiane Feghouli, Ryan Donk ve Jean Michael Seri, Beşiktaş karşısında sarı kart görmeleri durumunda 27. haftada deplasmandaki Çaykur Rizespor müsabakasında takımını yalnız bırakacak.

Beşiktaş'ta ise derbi öncesi 6 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Burak Yılmaz, Atiba Hutchinson, Caner Erkin, Georges-Kevin N'Koudou, Umut Nayir ve Tyler Boyd bugünkü karşılaşmada kart gördükleri takdirde 27. haftadaki Antalyaspor karşılaşmasında cezalı duruma düşecekler.

SERGEN YALÇIN: KAYBEDERSEK DÜNYANIN SONU DEĞİL

Beşiktaş'ta Galatasaray derbisi öncesinde Teknik Direktör Sergen Yalçın, futbolcularla yaptığı toplantıda sahaya rahat çıkmalarını istedi.

Psikolojik olarak takımı rahatlatmak isteyen 47 yaşındaki çalıştırıcı, dünkü idman öncesi yaptığı konuşmada "Kafanız rahat olsun. Bu maçı kaybedersek dünyanın sonu değil ama kazanırsak çok şey elde ederiz" ifadelerini kullandı.

Daha önce yapmaya çalıştıkları gibi Galatasaray derbisinde de hücum futbolu oynayacaklarını dile getiren teknik adam, "Rakibin kim olduğu bizim için önemli değil. Bizim oyun anlayışımız hücum üzerinedir" diye konuştu.

İŞTE GALATASARAY-BEŞİKTAŞ MAÇI MUHTEMEL 11'LERİ

Galatasaray: Muslera, Mariano, Donk, Marcao, Saracchi, Lemina, Seri, Ömer Bayram, Feghouli, Onyekuru, Falcao

Beşiktaş: Karius, Gökhan Gönül, Vida, Ruiz, Caner Erkin, Elneny, Atiba, Lens, Boateng, N'Koudou, Burak Yılmaz.