Galatasaray nasıl 4 gol yedi

Galatasaray nasıl 4 gol yedi

GÜREL YURTTAŞ/ Yeniçağ

İnsan bir tuhaf oluyor.
Galatasaray''ın maçı var ve kulübede Fatih Terim yok!
Gözümüz alışmış demek ki yıllardır. Hırslı bir yüz ifadesiyle, sahaya sürekli bağırarak uyarılar yağdıran, hakem kararlarına tepki gösteren hocaya.
Biz bile bir tuhaf oluyorsak Galatasaraylı futbolcular ne hissetti acaba?
Zaman zaman alışkanlıkla kenara baktılar "Var mı bir bağıran" diye, yoktu.
Evde maç izlerken de bağırıyor muydu bilinmez ama yerine olan hoca Domenec Torrent temiz bir yüz ifadesiyle, biraz da babacan tavırla bakıyordu sakin sakin sahaya. Arada bir oyun durduğunda yakınındaki futbolcuları yanına çağırıp bir şeyler anlatıyordu; o kadar.

SANKİ TERİM VARMIŞ GİBİ
Alışılmadık bir durum bu Galatasaraylı futbolcular için.
Ama Galatasaraylı futbolcular sanki Terim varmış gibi kenarda başladılar maça. Hırslı, tempolu. Ama buna Hatayspor da karşılık verince bol pozisyonlu ve de gollü bir mücadele çıktı ortaya.
Top bir o kalede, bir bu kaledeydi.
Hatayspor, uzun toplarla atak yapmaya çalıştı. Enteresandır bu uzun topların çoğunda Galatasaray savunması ne yapacağını şaşırdı.
Öyle acemice işler yaptılar ki çok enteresandı. Boey''in topun yerine rakibinin ensesine kafa atması, ikide bir 6 pasta pozisyona giren Hataysporluları savunma oyuncularının hep birlikte "Dur bakalım n''olacak" diye izlemeleri bu şaşkınlıklarının kanıtıydı.

2 KALECİ BİLE TUTAMAZDI
Buna rağmen öne geçen Galatasaray oldu. Hem de şaşkın defans oyuncularından birinin; Van Aanholt''un nefis pasıyla. Pası Emre gole çevirdi.
Ama aynı Van Aanholt''un berbat penaltı vuruşunu kaleci kurtardı. Van Aanholt o kadar zayıf vurdu ki, kaleci topu tutarken sektirmedi bile.
Peşinden Diof Hatayspor''un penaltısını kullandı. "Penaltı öyle değil, böyle atılır" dercesine öyle bir vurdu ki; kalede 2 kaleci de olsa fark etmezdi.
Bu penaltıya neden olan Alpaslan''a hakem nedense sarı kart göstermedi. Eğer gösterseydi, peşinden kırmızı çıkacaktı, çünkü Alpaslan''ın zaten bir sarısı daha önceden vardı.

ÖZDAMAR YAKIŞMADI!
Hakem demişken... Erkan Özdemir''e geleyim hemen. İyi niyetli olabilir, elinden geleni yapmaya çalıştığı da söylenebilir. Ama maçın gerisinde kaldı. İkili mücadelelerde, gösterdiği ya da göstermediği kartlarda hataları vardı, olmadı. Bu maça bu hakem yakışmadı.
Tempo ikinci yarıda da aynı şekilde sürdü. Galatasaray''ın defansı yine "Dur bakalım n''olacak" diye seyrederken Hatayspor pozisyonları da buldu, golleri de... 4''ledi Galatasaray''ı, daha ne!
Sonuçta maçtan akıllarda ne kaldı?

- Bol tempo ve gol pozisyonları.
- Galatasaraylı futbolcuların hırstan Fatih Terim''i bile sollamaları.
- Sarı kırmızılı savunmanın sonbahar yaprakları gibi sallanması.
- Hakem Erkan Özdemir''in şaşkın şaşkın ortalıkta dolaşması.
- Kerem''in attığı nefis frikik golü ve Harry Potter sevinci.
- Taylan''ın durduk yerde rakip oyuncuyu yere düşürmesi ve kırmızı kart görmesi.
- Hatayspor''un Galatasaray''a gol yağdırması!
Sonuçta Fatih Terim''le kazanamıyordu Galatasaray, Domenec Torrent''le de kazanamadı.
İnsan yine de merak ediyor; Fatih Terim olsaydı acaba ne olurdu, maçtan sonra kim bilir neler konuşurdu?

Yazarın Diğer Yazıları