Süper Lig'de dev maç

Süper Lig'de dev maç
Süper Lig'in 9.haftası bugün dev bir maça sahne olacak. Trabzonspor ile Fenerbahçe Medical Park Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Saat 19.00'da başlayacak mücadele BeIN Sports 1'den naklen yayımlanacak.

Trabzonspor, Süper Lig''in 9. haftasında Fenerbahçe''yi ağırlayacak. Medical Park Stadı''nda saat 19.00''da başlayacak karşılaşmayı hakem Ali Şansalan yönetecek.

Ligde 19 puanla ilk sırada yer alan Fenerbahçe''nin 1 puan gerisinde ikinci sırada olan Trabzonspor, zorlu karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak liderlik koltuğuna oturmak istiyor.

Fenerbahçe''de A Milli Takım''da gözünden yaşadığı yaralanma sebebiyle sakatlığı bulunan Serdar Aziz''in yanı sıra İrfan Can Kahveci ve Mert Hakan Yandaş bu deplasmana götürülmedi. Ekvador Milli Takımı kampından özel uçakla Türkiye''ye gelen Enner Valencia''nın maç kadrosunda yer alması bekleniyor.

TRABZONSPOR - FENERBAHÇE MUHTEMEL 11''LER:

Trabzonspor: Uğurcan, Peres, Edgar, Vitor Hugo, Denswil, Berat, Siopis, Abdülkadir Ömür, Bakasetas, Nwakaeme, Cornelius

Fenerbahçe: Altay, Tisserand, Kim Min-jae, Szalai, Osayi-Samuel, Luiz Gustavo, Sosa, Ferdi, Diego Rossi, Mesut, Berisha

EKSİKLER:

Ligde son 3 maçını kazanarak milli araya lider giren Fenerbahçe ise takipçisi Trabzonspor''u da yenerek zirvedeki yerini sağlamlaştırmayı hedefliyor.

Trabzonspor''da zorlu karşılaşma öncesinde Koita, Abdulkadir Parmak ve Hamsik''in sakatlıkları bulunuyor.

REKABETTE 130. RANDEVU

Trabzonspor ile Fenerbahçe, bugün Süper Lig''de yapacakları maçla 130. kez karşı karşıya gelecek.

Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı''nda 13 Şubat 1974''te yapılan ve 0-0 sonuçlanan Türkiye Kupası çeyrek final maçıyla başlayan 47 yılı aşkın rekabette, galibiyet sayısında Fenerbahçe''nin 9 farkla üstünlüğü bulunuyor.

Sarı-lacivertli ekip, 96 lig, 14 Türkiye Kupası, 9 özel, 4''er Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Başbakanlık Kupası ile 2 TSYD Kupası olmak üzere toplam 129 maçtan 50''sini kazanırken, bordo-mavili takım ise 41 galibiyet elde etti. Taraflar 38 karşılaşmada eşitliği bozamadı. Fenerbahçe''nin toplam 163 golüne, Trabzonspor 142 golle cevap verdi.

TRABZONSPOR EVİNDE ÜSTÜN

İki takım arasında Trabzon''da yapılan maçlarda bordo-mavili takımın üstünlüğü bulunuyor.

Trabzon''da oynanan resmi ve özel toplam 54 maçta Trabzonspor 23, Fenerbahçe 18 galibiyet alırken, taraflar 13 karşılaşmada eşitliği bozamadı. Bu müsabakalarda Trabzonspor 62, Fenerbahçe 58 gol attı.

Ligde ise Trabzon''daki 48 maçta iki takım 18''er galibiyet elde etti, 12 müsabaka beraberlikle sonuçlandı. Trabzon''daki lig maçlarında bordo-mavililer 52, sarı-lacivertliler 56 gol kaydetti.