Süper Lig’in kaderi bugün belli oluyor: Gözler kritik zirvede

Süper Lig’in kaderi bugün belli oluyor: Gözler kritik zirvede
Türkiye Futbol Federasyonu, liglerin başlangıcıyla ilgili kesin kararını bugün açıklayacak. Federasyonun bugün yapacağı toplantı sonrası Süper Lig’in 12 Haziran’da başlayacağını açıklaması bekleniyor.

Türkiye Futbol Federasyonu, bugün gerçekleştireceği toplantı sonrası liglerin kaderini resmen açıklayacak. Ligin başlangıç tarihinin 12 Haziran olarak açıklanması beklenirken, küme düşmenin devam edeceği belirtiliyor.

20 Mayıs’ta Süper Lig Kulüpler Birliği ile yaptığı toplantının ardından kesin karar için 28 Mayıs’ı işaret eden TFF Başkanı Nihat Özdemir, bugün yönetim kuruluyla görüştükten sonra basın toplantısı ile liglerin başlama tarihi konusunda aldıkları ve UEFA’ya da iletecekleri kararı açıklayacak. Süper Lig için başlangıç tarihinin 12 Haziran olarak bildirilmesi bekleniyor.

KÜME DÜŞME OLACAK

Bugün yapılacak son zirvede alınacak “12 Haziran'da başlıyoruz” kararı kamuoyu ile paylaşılacak. Küme düşme konusu da masaya yatırılacak ve bununla ilgili nihai karar da açıklanacak. ‘Düşme kaldırılsın' önerisi reddedilecek.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “TFF bu süreci yöneten kurumdur. Kararı onlar verecektir. Ne düşünüyorlarsa, ne karar alırlarsa takip edeceğiz” açıklamasıyla gelişmeleri değerlendirdi.

UEFA, TFF’NİN KARARINI BEKLİYOR

Avrupa futbolunun patronu UEFA, 55 üye ülke federasyonundan, koronavirüs salgını sonrası tatil edilen 2019-2020 futbol sezonuyla ilgili alacakları kararı 28 Mayıs 2020’de bildirmelerini istemişti. Fransa sezonu mevcut haliyle tescil ederken, Hollanda ise 2019-2020’yi iptal etmişti.