“Suriye İstihbarat Şefi Antalya’ya geldi”

“Suriye İstihbarat Şefi Antalya’ya geldi”
Suriye'de, Esad'tan sonra gelen kişi olarak bilinen Ali Mamlouk ile Türkiye'nin görüştüğü iddia edildi. Suriye’nin kuzeyinde, kontrolün Türkiye’ye verilmesi ve PKK’nın sınırlarımızdan uzaklaştırılması için görüş birliğine varıldığı öne sürüldü.

İlker Yağmur / İstanbul

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında, Türkiye’nin Suriye ile ilişkilerin alt düzeyde korunduğunu, istihbarat yetkililerinin görüştüğünü ifade etmişti.

Bu açıklamaların ardından; Suriye ve Lübnan’da yayın yapan bazı haber siteleri, Suriyeli ve Türk yetkililerin Antalya’da bir araya geldiklerini yazdı.

Beşar Esad’ın en güvendiği isimlerin başında gelen Suriye İstihbarat Şefi Ali Mamlouk'un, Türk mevkidaşlarıyla görüşmek üzere geçtiğimiz Ocak ayında Türkiye'ye geldiği bildirildi. Antalya’daki görüşmelerde, Suriye’nin kuzeyinden PKK’nın tamamen temizlenmesi üzerine görüş alışverişinde bulunulduğu bildirildi.

TERÖRİSTLER EN 60 KİLOMETRE UZAKLAŞACAK

Suriye heyetinin, ülkenin kuzeyinde, Türk ordusunun görev yapmasına izin verdiği ve Suriye’nin bayraklarının kaldırılmasını kabul ettiğine vurgu yapıldı. Ayrıca, taraflar arasında imzalandığı öne sürülen anlaşmaya göre; terör örgütü PKK ve uzantılarının Türkiye-Suriye sınırından en az 60 kilometre uzaklaştırılması yönünde görüş birliğine varıldığına vurgu yapıldı.