"Suriye’de masada kaybetmek üzereyiz", PKK ile Barzani anlaşmasına kimler koordinatör oldu?

"Suriye’de masada kaybetmek üzereyiz", PKK ile Barzani anlaşmasına kimler koordinatör oldu?
Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, Türkiye’ni Suriye’de yok ettiği terör koridorunu bugünkü köşesine taşıdı. Erkin, “Türkiye, Suriye'de, silahla yok ettiği terör koridorunu masada kaybedebilir! ABD, PKK ve Barzani üçgeninde toplantılar sürerken, iç politikaya mahkum olmuş bir hava var! Peki Türkiye ne yapmalı?” diye yazdı.

Gazeteci Hassib'in yazı­sında bahsettiği “Amerika, Su­riye'de PKK'nın yö­nettiği bölgelerde tek gücün PYD/YPG olma­sını sağlayacak, Cenev­re'de, Esad yönetimini PKK ile masaya otur­tacak!” iddiasını bugünkü köşesine taşıyan Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, “Türkiye, Suriye'de, silahla yok ettiği terör koridorunu masada kaybedebilir! ABD, PKK ve Barzani üçgeninde toplantılar sürerken, iç politikaya mahkum olmuş bir hava var! Peki Türkiye ne yapmalı?” diye yazdı.

İşte Sözcü yazarı Aytunç Erkin’in ilgili yazısı:

Suriye’deki ABD üssünde PKK ile Barzani’nin anlaşması için kim/ler koordinatör oldu

Al-Monitor…

Mısır, Körfez, İran, Irak, İsrail, Ürdün, Lübnan, Ku­zey Afrika, Filistin, Suriye ve Türkiye ile ilgili analizler yayımlayan… Ortadoğu ve Kuzey Afrika'dan gazete­ciler/uzmanların raporlar hazırladığı… 2012 yılında Jamal Daniel tarafından ABD'nin başkenti Was­hington DC'de kurulan platform!

O zaman Al-Monitor'da yayımlanan ve önemli bilgiler içeren bir yazıdan bilgiler verelim…

Tarih 1 Mayıs 2020…

Ivan Hassib… Suriye'nin kuzeydoğusunda, Rojo­va'da yaşayan gazeteci… 1 Mayıs'ta Al Monitor'da kaleme aldığı yazısının baş­lığı şöyle: “Suriyeli Kürtler ABD himayesinde uzlaşı görüşmelerine başladı…

Önemli iddialar var…

Örneğin…

Gazeteci Hassib'in yazı­sından okuyalım: “…PKK yörüngesindeki De­mokratik Birlik Partisi (PYD) ile Barzani çiz­gisindeki Kürt Ulusal Konseyi (KUK/Merkezi Erbil) gizlice doğrudan görüşmelere başlamış durumdalar. Girişimin amacı, ‘Kuzeydoğu Suri­ye'deki tüm Kürt grupları PYD hakimiyetindeki özyönetime dahil etmek ve böylece Suriye savaşını bitirmeye dönük Birleşmiş Milletler himayesindeki Cenevre görüşmelerine özyönetimin katılmasına zemin hazırlamak.”

Yani… Amerika, Su­riye'de PKK'nın yö­nettiği bölgelerde tek gücün PYD/YPG olma­sını sağlayacak, Cenev­re'de, Esad yönetimini PKK ile masaya otur­tacak!

Ivan Hassib'in yazısında­ki daha da önemli bilgiye geçelim…

ABD'nin yeni hazırladığı metinde ‘Kürdistan' var!

Al-Monitor'a konuşan resmi bir kaynak, Rojova'da yaşayan Ivan Hassib'e şu bilgileri vermiş: “… Suriye Kürt Ulusal Konseyi ile ile PYD arasındaki doğrudan görüşmelerin ilki nisan ayı başında Haseke dışındaki bir ABD üssünde yapıldı. Görüşmede Suriye'deki uluslararası koalisyonun ABD'li özel danışmanı William Roebuck ve SDG komutanı Mazlum Abdi de hazır bulundular.”

Yani… ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Büyükelçi James Jeffrey'nin yardımcısı William V. Roebuck, PKK/YPG'li Mazlum Abdi (Kobani) ve Barzani'nin örgütü ABD üssünde toplantı yapmış!

SON ÜÇ AYDA BARZANİ İLE DEFALARCA TOPLANTI

Yazıdaki bilgilere devam edelim: “… Uzlaşı girişiminin ABD nezaretinde yürütüldüğü bildiriliyor. William V. Roebuck, Suriye'deki gelişmeleri konuşmak ve Suriyeli Kürtleri birleştirme çabalarını desteklemek maksadıyla son üç ayda KUK ile defalarca toplantılar yaptı. İki taraf, Suriye'nin geleceğine dair ortak bir siyasi vizyon oluşturmak üzere ABD tarafının sunduğu bir taslak temelinde müzakere ediyor. Müzakere sürecinde gerçekleşen en az dört toplantı neticesinde taraflar şu hususlarda mutabık kaldılar: Suriye federal, demokratik ve çoğulcu bir devlet olacak. Mevcut rejim, muhaliflerine karşı şiddet kullanan, otoriter ve diktatör bir rejimdir. Kürt bölgeleri birleşik bir siyasi ve coğrafi yapı teşkil eder.”

SONUÇ: İki gündür yazıyorum… Türkiye, Suriye'de, silahla yok ettiği terör koridorunu masada kaybedebilir! ABD, PKK ve Barzani üçgeninde toplantılar sürerken, iç politikaya mahkum olmuş bir hava var! Peki Türkiye ne yapmalı?