Suriye'de yeni hedef "Mare" ilçesi

Suriye'de yeni hedef  "Mare" ilçesi
Türkmen Sultan Murat Tugayı'nın lideri Osman, Mare'den sonra Menbic'e ilerleyeceklerini, mecbur kalmaları halinde YPG ile de çatışmaya gireceklerini söyledi.

Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) çatısı altından savaşan muhalif Türkmen gruplardan Sultan Murat Tugayı'nın lideri Albay Ahmed Osman, Cerablus'tan sonraki hedefin Mare'ye doğru ilerleyerek IŞİD hakimiyetinde olan tüm köyleri temizlemek olduğunu söyledi. Cerablus'u ele geçiren Sultan Murat Tugayı'nın lideri Osman, Reuters haber ajansına konuştu. Bundan sonraki hedefin Mare'ye doğru ilerleyerek haftalar, belki aylar sürecek bir operasyon ile burada IŞİD hakimiyetinde olan tüm köyleri temizlemek olduğunu belirtti. Habere göre Osman, IŞİD'in elinde tuttuğu Türkiye ile sınır komşusu olan tüm yerleri temizlemek istediklerini ve batıya doğru 70 kilometrelik bir alanın öncelikleri olduğunu söyledi. IŞİD'in ikmal hatlarının ortadan kaldırılacağını belirten Osman, daha sonra ise terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin silahlı kolu YPG'nin başını çektiği Demokratik Suriye Güçleri'nin eele geçirdiği Menbic kentine doğru ilerleyeceklerini belirtti. Osman (49), "Bu yolda YPG ile çatışmak niyetinde değiliz. Ama mecbur kalırsak bunu da yaparız" dedi.

TANKLI MESAJ

Cerablus'ta kontrolün sağlanmasının ardından Türkiye'ye dönen Türk tankları, YPG'li hainler bölgede siper kazınca yeniden bölgeye geri döndü. Yapılan bu hareketin hem yüksek vurucu güçle bölgeye yönelik tehditleri ortadan kaldırmak, hem de Türkiye'nin gerektiğinde kara birliklerini, zırhlı araçlarını yeniden Cerablus'a sokabileceğini bölgedeki bütün unsurlara göstererek mesaj vermek olduğu belirtildi. İlk gün 3 hat açılarak bölgeye intihal eden tanklar sınırdan açılan 7 yeni hatla beraber toplam 10 hattan tekrar Cerablus bölgesine intikal etti.
TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetleri tarafından Cerablus bölgesinin IŞİD unsurlarından temizlenmesi amacıyla başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında sınırın Türkiye tarafı, zırhlı birliklerle takviye ediliyor