Suriye'den oluk oluk gelmeye devam ediyorlar

Suriye'den oluk oluk gelmeye devam ediyorlar
Karkamış Sınır Kapısı’ndan Suriyelilerin, Türkiye’ye geçişi hız kesmeden devam ediyor. Sığınmacıların Türkiye’ye geçtiği anlar saniye saniye kaydedildi.

Geçtiğimiz haftalarda aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı Suriyeliler, gece operasyonu ile Gaziantep Karkamış Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapmışlardı. Görüntüleri kaydeden CHP Karkamış İlçe Başkanı Mehmet Polat'ın aktardığı bilgilere göre, Suriyelilerin Türkiye’ye girişi hız kesmeden devam ediyordu.

Konu ile ilgili CHP İlçe Başkanı Mehmet Polat Yeniçağ'a yaptığı açıklamada görüntülerin çekildiği bölgede arazisinin bulunduğunu belirterek, "Arazide olduğum sırada Karkamış Sınır Kapısı tarafından söz konusu konvoyun geldiğini gördüm. Görüntüyü çektiğim bölge, Karkamış Sınır Kapısı'ndan yaklaşık 2 km içeride" şeklinde konuştu.

CHP İlçe Başkanı Polat'ın çektiği görüntüleri, 20 Nisan tarihinde saat 15.10'da sosyal medya hesabında da paylaşırken, paylaşımın altına gelen yorumlar da dikkat çekti.

İşte Mehmet Polat'ın paylaşımı

mp.jpgyorum.jpg

Yeni tip korona virüs(Kovid-19) salgını ile mücadele devam ederken hükümetin, gece operasyonu ile Suriyelilerin ülkeye girişini gerçekleştirmesi, tepkilere yol açmıştı. Geçişlerin devam ediyor olması vatandaşlarda, sığınmacıların korona virüsünü getirme ihtimalinden duyulan endişeyi arttırdı.

Sayıları merak konusu olan sığınmacıların, aktarılan bilgilere göre, Nizip dolaylarında ilerledikleri bildirildi.