Suriyeli sığınmacılara vatandaşlardan sert tepki

Suriyeli sığınmacılara vatandaşlardan sert tepki
Türkiye’ye Suriye’den gelen yaklaşık 4 milyon Sığınmacıya vatandaşların tepkisi sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Hükümet olarak valiliklerimiz kanalıyla aynen yedirmeye, içirmeye, giydirmeye devam edeceğiz” açıklaması yeniden akıllara geldi.

Suriye’deki iç savaş sonrası Türkiye’ye gelen yaklaşık 4 milyon sığınmacıya vatandaşların tepkisi sürüyor. Son günlerde Suriyeli sığınmacıların karıştığı olayların artması ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaklaşık 2 ay önce yaptığı bir açıklama yeniden gündeme geldi.

Memur-Sen Genel Merkezi’nde düzenlenen bir konferansta konuşan Erdoğan, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Suriyeli sığınmacılara yapılan yardımları keseceğini açıklamasının ardından “Bolu'daki seçilmiş olan bir belediye başkanı, oradaki Suriyeliler için, 'Ben bunlara bir tas çorba vermem, buradan gönderirim' demişse de, biz onları da onların eline bırakmadan hükümet olarak valiliklerimiz kanalıyla aynen yedirmeye, içirmeye, giydirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

VATANDAŞLAR SURİYELİLERE TEPKİLİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamasına karşı vatandaşların Suriyeli sığınmacılara tepkisi sürüyor. Vatandaşlar, sosyal medyadan pekçok tepki mesajı yayınladı. Sosyal medyada Suriyeli sığınmacılara gösterilen tepkilerin bazıları şöyle:

tepki1-002.pngtepki2-004.pngtepki3-004.pngtepki4-004.pngtepki5-004.pngtepki6-002.png

İlgili Haberler