Suriyeli sığınmacıların ‘tatil dönüşü’ sürüyor

Suriyeli sığınmacıların ‘tatil dönüşü’ sürüyor
‘Bayram tatili’ için ülkelerine giden Suriyeli sığınmacıların Türkiye’ye dönüşleri sürüyor. Yetkililer, bayram öncesine 20 bin 576 Suriyeli’nin sınırı geçtiğini belirtirken, şu ana kadar 7 bin sığınmacının Türkiye’ye döndüğünü bildirdi.

Türkiye’de yaşayan Suriyeli sığınmacıların bayram dönüşleri sürüyor. Ramazan Bayramı öncesi 20 bin 576 Suriyeli sınırı geçerek ülkelerine giderken, şu ana kadar 7 bin sığınmacının Türkiye’ye döndüğü açıklandı.

suriyelilerin-oncupinardan-bayram-donusu-suruyor_5756_dhaphoto4.jpg

Ramazan Bayramı için ülkelerine giden Suriyelilerin, Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye dönüşleri devam ediyor. Bayram sonrası şu ana kadar Türkiye'ye dönen Suriyeli sayısının, 7 bin olduğu belirtildi.

suriyelilerin-oncupinardan-bayram-donusu-suruyor_5756_dhaphoto2.jpg

Ramazan Bayram öncesi 20 bin 576 Suriyeli, Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan ülkelerine gitti. Suriyelilerin, bayram tatilinin ardından Türkiye'ye dönüşleri ise devam ediyor. Sınır hattına gelen Suriyeliler, Göç İdaresi İl Müdürlüğü ve polis ekipleri tarafından işlemleri yapıldıktan sonra Türkiye tarafına geçti. Yetkililer, şu ana kadar 7 bin Suriyelinin döndüğünü, 1 Kasım'da dönüşlerin sona ereceğini belirtti.

suriyelilerin-oncupinardan-bayram-donusu-suruyor_5756_dhaphoto5.jpg