Camide Suriyeli sığınmacı tarafından taciz edilen çocuğumuzun hiçbir yayın organında konuşulmayan açıklaması

Camide Suriyeli sığınmacı tarafından taciz edilen çocuğumuzun hiçbir yayın organında konuşulmayan açıklaması
İstanbul'un Esenyurt ilçesinde yabancı uyruklu olduğu öne sürülen bir şahsın, camide namaz kılan 11 yaşındaki çocuğu taciz ettiği iddiasının ardından mahalleli sokağa dökülmüş, olay Türkiye gündemine bomba gibi düşmüştü. Tacize uğrayan çocuklardan birine ait olduğu iddia edilen video ortaya çıktı.

İstanbul''un Esenyurt ilçesi yabancı uyruklu olduğu öne sürülen bir şahsın camide namaz kılan 11 yaşındaki çocuğu taciz ettiği iddiasının ardından gece yarısı karıştı. Süleymaniye Mahallesi''nde yaşanan olayda bölgeye çok sayıda polis ekibi ve çevik kuvvet sevk edildi. Polis ekiplerince gözaltına alınarak camide bekletilen zanlıyı mahalleli linç etmek istedi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş da bölgeye gelerek vatandaşlarla görüştü.

“TAYYİP İSTİFA” SLOGANLARI ATILDI

Haberreport''un aktardığına göre; cami önünde toplanan halk ilerleyen saatlerde, “Vali istifa” sloganları attı. O sırada bir vatandaşın, “Tayyip’e söylesenize...” çıkışının ardından ise, “Tayyip istifa” sesleri yükseldi. Polisin, kalabalığı dağıtmak için biber gazı ve ses bombası kullandığı kaydedildi. Çevik Kuvvet desteği alınarak kalabalıktan çıkarılan M.A.B. götürüldüğü emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen M.A.B. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çevik Kuvvet desteği alınarak kalabalıktan çıkarılan M.A.B. götürüldüğü emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen M.A.B. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Türkiye gündemine bomba gibi düşen olayın ardından tacize uğrayan çocuklardan birine ait olduğu iddia edilen video ortaya çıktı. Videoda konuşan çocuk olayı şu şekilde anlattı:

“Biz arkadaşımla beraber camiye gittik, babam çağırmıştı bizi. Orada bir adam oturuyordu namaz falan kılmıyordu. Sonra biz namazı kıldık abi bizim yanımıza yaklaştı el sıkıştı arkadaşımın adını sordu. Sonra oturduk arkadaşım saçıyla oynuyordu birden özel bölgesine dokundu.”

İlgili Haberler