Suriyeliler akın akın oturum izni alıyor. İYİ Partili Aksoy isyan etti: "Çok büyük güvenlik açığı var"

Suriyeliler akın akın oturum izni alıyor. İYİ Partili Aksoy isyan etti: "Çok büyük güvenlik açığı var"
Yeniçağ’a konuşan İYİ Parti Genel İdare Kurulu ve Kurucular Kurulu Üyesi İlay Aksoy, Suriyelilerin Türkiye’de oturma izni başvurularında patlama olduğuna dikkat çekerken, kontrolün sadece Göç İdaresi’nde olduğunu ve büyük bir güvenlik zafiyeti yaşandığını ifade etti.

İSTANBUL / ERDEM AVŞAR

İYİ Parti Genel İdare Kurulu ve Kurucular Kurulu Üyesi İlay Aksoy, Twitter hesabından Fatih Göç İdaresi önündeki Suriyelilerin oluşturduğu uzun kuyruğun görüntülerini paylaştı. Söz konusu kuyruğun Türkiye’de oturum izni almak için bekleyen Suriyeliler olduğunu belirten Aksoy, "Burası Fatih’te bulunan İl Göç İdaresi...HER gün oturma izni almak için insanlar akın ediyor. Bedava verilen bir ürüne ancak insanlar böyle akın eder! AKP her geçen gün ülkemizi daha da büyük güvenlik felaketine sürüklüyor… Sırada bekleyenlerin çoğu genç erkek olduğuna da dikkat." İfadelerini kullandı.

"AKIN AKIN GELİYORLAR"

Söz konusu paylaşımın ardından Yeniçağ’a konuşan Aksoy, "İnsanlar akın akın geliyor." dedi.

Aksoy, "Orası göç idaresinin arka kısmında orada her gün böyle kuyruklar oluşuyor, müracaatlarda bulunuyorlar. İnsanlar akın akın geliyor. Akıl almaz bir şey. Önemli olan şu, kim bu insanlar, göç idaresi bunlarla neden bu kadar iç içe." şeklinde konuştu.

"Göç İdaresi aynı zamanda bütün Suriyelilerin üniversitelerde ve okullarda, GBT’lerini kontrol eden ve 'Olur' izni veren kurum şu an." diyen İlay Aksoy, sözlerine şöyle devam etti:

"Göç İdaresi tamamen kimlik muhafaza kurumuna dönüşmüş durumda.
Yabancı öğrencilere baktığımızda örnek; Suriye Geçici Hükümeti, AKP’nin kurduğu geçici hükümet artık denklik veriyor. Eğitim Bakanlığı sözde…
Ve o bakanlığın verdiği denklikle birlikte çocuklar Türkiye’ye yatay geçiş yapıyor, okullarımızda okuyabiliyor. Bunların oluru da Göç İdaresi veriyor.
Dolayısıyla; bunlar kimdir, nedir, GBT’leri nasıldır… Çok büyük bir güvenlik zafiyeti var burada.
Çünkü hiçbir ülkede ne oturma izni ne eğitim hakkı bu kadar kolay verilir.
Bir toplumda bu kadar entegre edilme çabası yapılmaz yani.
Üniversiteleri de araştırıyorum şimdi. Bugün yarın bir video yayınlayacağım.
Yabancı öğrencilerin nasıl geldiğine dair. Türkiye’de 209 tane üniversite var.
Bunun sadece 44 tanesi giriş sınavı uyguluyor. Gerisi tamamen ücretini al kaydını yap…
Yabancılar için söylüyorum bunu, sınava falan girmiyorlar.
Suriyeli arkadaşım için aradım diyorum, kendisi İdlib’den geldi pasaportu yok, 99 kimliği var diyorum. Diyorlar ki; 'Hiç sorun yok, biz onunla da girebiliriz, gerisini Göç İdaresi hallediyor.'
İnanılmaz bir zafiyet var burada. Bedava aşure kuyruğunda bile bu kadar kuyruk yok."

İlgili Haberler