“Suriyeliler banka kuyruğunda bacılarımız İŞKUR kuyruğunda”

“Suriyeliler banka kuyruğunda bacılarımız İŞKUR kuyruğunda”
İYİ Parti Kilis Belediye başkan adayı Ahmet Nalçacıoğlu “Kilis halkı ikinci sınıf vatandaş durumuna düşürüldü. Suriyeliler banka kuyruğunda beklerken, bizim bacılarımız İŞKUR kuyruğunda bekliyorlar” ifadelerini kullandı.

CHP’nin desteklediği İYİ Parti Kilis Belediye Başkan Adayı Ahmet Nalçacıoğlu, Türklerin, Suriyeli göçmenlerin yanında ikinci sınıf vatandaş durumuna sokulduğunu söyledi. Mücahitler Mahallesinde vatandaşlara seslenen Nalçacıoğlu, “Benim vatandaşım Suriyelilerden dolayı ikinci sınıf vatandaş durumuna düşürüldü. Bizle birlikte tekrar eski haline gelerek birinci sınıf vatandaş olacaktır. Kilisliler Suriyelilerden dolayı iş bulamaz duruma gelmiştir. Bizle birlikte öncelik, Kilisli gençlerimizin ve kardeşlerimizin başka illere gitmesinin önüne kesmek ve burada kendilerine iş imkânı sağlamaktır” diye konuştu.

“İYİ KARTI FAALİYETE GEÇİRECEĞİZ”

Nalçacıoğlu, mevcut yönetimlerin yaptığı gibi, insanları rencide eden bir sosyal yardım anlayışına sahip olmadıklarını ifade etti. Durumu olmayan vatandaşların tespit edilerek aile sayısına göre, geliştirdikleri İYİ Kart uygulaması ile ihtiyaçların dağıtımının yapılacağını ifade eden Nalçacıoğlu, “Kartlarına yüklenecek nakdi yardım ile istedikleri yerden, esnaftan istediklerini alarak rahatça harcama yapabilecekler. Sadece bulgur ve simide talim etmeyecekler. Onlar Suriyelilere kart veriyorsa biz de Kilis halkına, insanımıza kart vereceğiz” dedi.

“TORPİLLİ OLANLAR İŞKUR’DAN MAAŞ ALIYOR”

Suriyelerin her ay banka kuyruğunda beklediğini söyleyen Nalçacıoğlu “Onları banka kuyruğunda bekletirken, bizim bacılarımız ve kardeşlerimiz ise İŞKUR kuyruğunda bekliyor. Biz buna da son vereceğiz. Öncelikle bacılarımız mahalle ve park süpürmek zorunda kalmayacak. Torpilli olanlar çalışmadan veya masa başında oturarak İŞKUR’dan maaşlarını alıyor. Biz bu adaletsizliğe son vereceğiz” dedi.