Suriyeliler bayram tatili için sınır kapılarına yığıldı

Suriyeliler bayram tatili için sınır kapılarına yığıldı
Ramazan bayramına kısa bir süre kala 'bayram tatilini' ülkelerinde geçirmek isteyen binlerce Suriyeli, yine sınır kapılarına yığıldı.

Türkiye'de yaşayan Suriyeliler, bu yıl da Ramazan bayramı tatilini ülkelerinde geçirmek için için sınır kapılarında uzun kuyruklar oluşturdu. Türk askerinin terörden temizlediği bölgelere geçmek için sınıra gelen binlerce Suriyeli, Kilis Valiliğinin izni ile çoğunlukla Halep kentine bağlı Azez, Çobanbey, El Bab, Carabulus, Afrin ilçeleri, Mare, Soran, Aktarin kasabalarına gidiyor.

Bu sabah itibariyle Kilis’ten 5 bin civarında Suriyeli ülkesine gitti. Göç İdaresi tarafından 6 büyük çadırın kurulduğu alanda bütün tedbirlerin alındığı bildirildi.

suriyeli2.jpg

Suriyeliler, online randevu sisteminde kayıtlı ise ülkelerine gitmelerine izin verilirken, Suriyeliler İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından yapılan kayıt işlemlerinden sonra İl Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şube Müdürlüğü tarafından yurt dışına çıkış işlemlerinin ardından Suriye’ye geçmeye başladılar. Sağlık Müdürlüğü görevlileri, 15 yaş altı çocukların aşı kartlarını yanlarında getirmeleri gerektiğini, aşı kartı olmayanlara aşı yapıldığını bildirdi.

tatil.jpg