Suriyeliler eyleme mi hazırlanıyor?

Suriyeliler eyleme mi hazırlanıyor?
İstanbul Valiliği'nin şehirde kaçak yaşayan Suriyeliler için süre vermesinin ardından Suriyeli sığınmacıların sosyal medya üzerinden örgütlendiği ve Valilik önünde bir eyleme hazırlandığı iddia edildi.

İstanbul Valiliği, İstanbul’a kayıtlı olmayan Suriyelilere kayıtlı oldukları illere geri dönmeleri için 20 Ağustos’a kadar süre verdi. Bu tarihe kadar, kayıtlı oldukları illere dönmeyen Suriyeliler yakalanarak bağlı oldukları illere gönderilecek.

Bu kararın duyulmasının ardından sosyal medya üzerinden toplanan bir grup, 25 Temmuz Perşembe günü İstanbul Valiliği önünde eylem yapacaklarını duyurdu. Düzenlenen afişte, “25 Temmuz Perşembe günü, Suriyeliler iş yerlerini açmasın, çalışmaya gitmesin, birlik olalım, gücümüzü görsünler” denilerek, tüm Suriyeliler valilik önüne çağrıldı.

Sosyal medyada dolaşıma sokulan afişte, İstanbul’daki Suriyeliler eylem yapmaya çağrıldı.

İstanbul Valiliği, geçici koruma kapsamında olsalar bile İstanbul’a kayıtlı olmayan Suriyelilere 20 Ağustos tarihine kadar süre verdi. Valilik, bu tarihten sonra yakalanacak Suriyelilerin kayıtlı oldukları şehirlere gönderileceğini duyurdu. İstanbul’da, yarısı geçici koruma diğer yarısı da ikamet izinli Suriyeliler olmak üzere toplam kayıtlı 1 milyon 69 bin 860 yabancı bulunuyor.

 

İlgili Haberler