Suriyeliler, Gaziantep’te bir genci ağır yaraladı

Suriyeliler, Gaziantep’te bir genci ağır yaraladı
Gaziantep’te siteleri önünde duran Türk gençlere sataşan Suriyeli sığınmacılar, bir gencin boğazına bıçak sapladı. Olayda ağır yaralanan 23 yaşındaki Necati Bağcı,ölüm kalım savaşı veriyor.Saldırıda ağabeyinin yanında bulunan Mert Bağcı,Yeniçağ’a konuştu.

Yeniçağ / Gaziantep

Suriyeli sığınmacılarla, vatandaşlar arasında patlak veren olaylara bir yenisi daha eklendi. Gaziantep Gazikent mahallesinde evlerinin önünde duran üç Türk gencine kalabalık bir Suriyeli grup saldırdı.

Olay, 22 Aralık Cumartesi gece yarısı 01.30 sıralarında yaşandı. Oturdukları sitenin önünde arkadaşıyla sohbet eden 19 yaşındaki Mert Bağcı’ya Suriye uyruklu iki kişi, “Ne bakıyorsunuz” diye sözlü sataşmada bulundu. Bağcı’nın karşılık vermesi üzerine Suriyelilerle, Türk gençleri arasında kavga çıktı.

Bu sırada kardeşi Mert Bağcı’yı telefon arayan Necati Bağcı (23) kavgayı haber alır almaz, evin önüne gitti. Mert Bağcı’nın da kavgaya karışmasıyla birlikte olaylar bir anda farklı bir boyuta taşındı. Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı mahalleden yaklaşık 30-35 kişilik sığınmacı grup kavgaya müdahil oldu.

3 kişilik Türk gençlerini araya alan Suriyelilerden biri, Necati Bağcı’nın boğazına “Rambo bıçağı” olarak tabir edilen ve askeri amaçlarla kullanılan bıçağı sapladı.

Olayda ağır yaralanan Necati Bağcı ve hafif yaralanan kardeşi Mert Bağcı hastaneye kaldırıldı. Ağabey Bağcı’nın boğazına saplanan bıçak yaklaşık 5 saat süren ve 4 doktorun katıldığı bir operasyonla çıkarıldı.

Doktorlar, Bağcı’nın hayati tehlikesinin sürdüğünü açıkladı.

MERT BAĞCI YENİÇAĞ’A KONUŞTU

Saldırıda hafif yaralanan Mert Bağcı Yeniçağ’a konuştu. Olayın nasıl yaşandığını ve ağabeyi Necati’nin son durumunu anlatan Bağcı, yaşananlara tepkili.

İşte Bağcı’nın anlattıkları:

“EVİMİZİN ÖNÜNDE SALDIRIYA UĞRADIK”

“Olay cumartesi gece yarısı yaşandı. Oturduğumuz sitenin hemen önünde yakın arkadaşımla sohbet ediyordum. O sırada iki Suriyelinin bize doğru yürüdüklerini gördüm sonrasında ‘Ne bakıyorsunuz’ diye yüksek sesle sataştılar. ‘Bakmak yasak mı’ diye karşılık verince bir anda üzerimize gelerek tekme attılar. Sonrasında biz de karşılık verdik ve kavga çıktı. Tam bu sırada ağabeyim Necati aradı ve ‘Ağabey Suriyeliler saldırdı evin önünde’ dedim ve kapattım. Ağabey hemen olay yerine geldi ve Suriyelilere müdahale etti.”

“BİR ANDA 30-35 KİŞİ OLDULAR”

“Abimin gelmesiyle birlikte, nereden geldiklerini anlayamadığımız Suriyeliler birden bire 30-35 kişi oldu. Bizi aralarına aldılar ve yere düştük. Üst üste aldığımız darbelerden kendimizi korumaya çalışırken bir anda abime yönelen bıçağı gördüm. Sonrasında hepsi bir anda koşarak uzaklaştılar.”

“BOĞAZINA BIÇAK SAPLAMIŞLAR”

“Suriyeliler kaçtıktan sonra abimin boğazına saplanan bıçağı gördüm. O anki yaşadıklarımızı anlatabilmem mümkün değil. Hemen hastaneye kaldırıldı. Yaklaşık 5 saat süren bir operasyonla bıçak boğazdan çıkarıldı. Ameliyatına 4 doktor girmiş. Hayati tehlikesi sürüyor.”

“SALDIRANLARI TANIMIYORUZ”

“Zaman zaman bölgemizde bu tip olaylar yaşanıyor. Ancak biz bugüne kadar hiçbir olaya karışmamıştık. Saldıranları da tanımıyoruz. Bize gelip ‘sınır dışı ettik’ dediler. Biz sınır dışı edilmelerini istemiyoruz. Ya idam etsinler ya da cezaevinde göndersinler. Bunu yapamayacaklarsa onları bize versinler. Bizim yüreğimiz yanıyor, ağabeyim ölüm-kalım savaşı veriyor.”

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Olayın duyulmasının ardından kent genelinde Suriyelilerin yaşadıkları mahallelere yönelik bazı yürüyüş ve saldırı girişimleri oldu. Türk vatandaşları Suriyelilere ait bazı ev ve işyerlerinin camlarını kırdı. Kentte gerginliğin artması üzerine güvenlik güçleri takviye edildi.

23 Aralık günü Gaziantep Valiliği ise yaptığı açıklamayla iki Suriyeli sığınmacının sınır dışı edildiği açıklandı.

İşte o açıklama:

“İlimiz Gazikent mahallesi Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde, Türk vatandaşı olan şahıslarla, Suriye uyruklu şahıslar arasında bıçaklı yaralama ve darp olayı meydana gelmiştir.

Olayda (4) dört vatandaşımız yaralanmış olup, yaralı vatandaşlarımızın tedavisi devam etmektedir.

Yapılan çalışmalar neticesinde olaya karışan Suriye uyruklu şahıslar tespit edilmiş olup, (2) şahıs yakalanmıştır. Şahıslarla ilgili sınır dışı işlemi başlatılmıştır.”

12 KİŞİ HAKKINDA ADLİ SORUŞTURMA

Savcılıktan yapılan açıklamada ise “Provokatif eylemlerde bulunarak Suriye uyruklu şahısların iş yerlerine zarar veren 12 şüpheli ile sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulunarak halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden şahısların tespiti yapılarak haklarında gerekli adli soruşturma başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Gaziantep’te son durum itibariyle gerginlik kontrol altına alınırken, Bağcı ailesinin hastanedeki endişeli bekleyişi sürüyor.

İlgili Haberler