Suriyeliler için verilen süre 3. kez mi uzatılıyor?

Suriyeliler için verilen süre 3. kez mi uzatılıyor?
İstanbul Valiliği'nin Suriyeliler için tanıdığı süre ikinci kez doldu ancak birçok Suriyeli şehri terk etmiş değil. Öte yandan İstanbul'a kaydını alabilecek koşulları sağlayan Suriyelilerin sayısı ise bilinmiyor ve bu nedenle süre yine uzatılabilir.

İstanbul Valiliği’nin Suriyeli sığınmacılara tanıdığı süre sona erdi. Uzmanlara göre sürenin üçüncü kez uzatılması mümkün olsa da Suriyelilerin bir kısmı kayıtlı oldukları şehirlere döndü.

Ancak birçok Suriyelinin ise İstanbul’u terk etmek istemediği ve kaçak yaşantısına devam etmek istediğini belirtilmişti.

Valilik, 27 Ağustos'ta bir basın açıklaması yayımladı. Buna göre 2018-2019 öğrenim döneminde İstanbul'da öğrenim gören; aile fertlerinden biri İstanbul'a kayıtlı olan ve İstanbul'da yatırımı bulunan ya da istihdam sağlayan Suriyeliler kayıt yerini değiştirebilecekti. Bu özellikleri taşıyan Suriyeli sayısı bilinmiyordu. Göç idarelerine belgeleriyle birlikte başvuranlar, İstanbul'a kayıtlı olabileceklerdi. Ancak işler planlandığı gibi yürümedi.

Daha önce Valilik tarafından verilen ve iki kez ertelenen tarihlerden sonra Suriyelilerin küçük bir kısmı kayıtlı olduğu illere gönderilmişti.

"BİR KEZ DAHA ERTELENECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ"

DW Türkçe'de yer alan habere göre, Avukat İbrahim Ergin, “Teknik aksaklıklar nedeniyle Valilik tarafından açıklanan özelliklere uygun Suriyelilerin kaydı yapılamadı. Bu bilindiği için de daha önce olduğu gibi Suriyeli sığınmacılar yakalanıp kayıtlı olduğu illere gönderilmiyor. Biz bu konuda uzman insanlar olarak, tarihin bir kez daha erteleneceğini düşünüyoruz” dedi.

Öte yandan Suriyeli sığınmacılar arasında, kaydını İstanbul'a aldırmayı başaranlar da var.

İlgili Haberler