Suriyeliler sokağa çıkıyor

Suriyeliler sokağa çıkıyor
Valiliği'n İstanbul'da kayıtlı olmayan sığınmacılar için yaptığı çağrıya tepki gösteren Suriyelilerin Fatih'te büyük bir eyleme hazırlandığı iddia edildi. Konuya ilişkin daha önce açıklamalarda bulunan Soylu, "Olası eylemlere izin verilmeyecek" demişti.

İstanbul'da sığınmacı sayısının bir milyonu aşmasının ardından harekete geçen İstanbul Valiliği, kaydı bulunmayan Suriyelilerin şehri terk etmesi için süre tanımıştı.

Karara tepkili olan Suriyelilerin ise 27 Temmuz Cumartesi günü Fatih'te büyük bir eylem gerçekleştireceği iddia edildi. ÖZGÜRDER, Mülteci Hakları Derneği ve Hukukçular Derneği öncülüğünde gerçekleştirilecek eylemin saat 17:00'da başlayacağı bildirilirken, sosyal medya üzerinden de eylem için bir örgütlenmenin devam ettiği öğrenildi.

“KİMLİKSİZ OLANLARA ULAŞAMIYORUZ”

Suriye Dernekler Platformu Başkanı Mehdi Davut, Valiliğin kararıyla ilgili şunları söyledi:

"Suriyeliler uzun zamandır Türkiye'de yaşıyor. 2016'da İstanbul'da kayıt durduruldu. Bazı istisnalar hariç. İstanbul'un ve devletin güvenliği hepimiz için önemli. Ama 1 ay içinde bir insan nasıl düzenini bırakıp başka bir ile gidebilir. Bu vatandaş başka ile gitmeli mi? Tabii ki gitmeli. Süreç 6 ay veya daha fazla olsaydı daha rahat olurdu. Şuan ciddi mağduriyetler yaşanıyor. Kimliksiz olanlara ulaşamıyoruz. Ciddi bir uygulama sıkıntısı var"

SOYLU: “KİMSEYE BİR ŞEY YAPTIRMAYIZ”

Daha önce katıldığı bir canlı yayında İstanbul'da kayıtlı olmayan Suriyelilerin kayıtlı oldukları şehirlere gönderileceğini söyleyen içişleri Bakanı Süleyman Soylu, olası eyleme ilişkin "Kimseye bir şey yaptırmayız" demişti.