Suriyeliler Türk TIR şoförlerine saldırdı

Suriyeliler Türk TIR şoförlerine saldırdı
TSK’nın Fırat Kalkanı ile özgürleştirdiği Karkamış Çobanbey ve Öncüpınar’dan giriş yapan Türk TIR şoförleri Suriyeli hamallar ve TIR şoförleri tarafından önleri kesilip saldırıya uğradılar.

Türkiye’nin aldığı karar ile gümrük sahası içinde yük boşaltılmasının kaldırılması ve Türk tırlarının Fırat Kalkanı bölgesinde rahatça gidebilme kararının ardından Suriyeliler baş kaldırdı.

4 gündür devam eden olaylar Azez, Çobanbey, El Bab ve Cerablus'ta eylemlere dönüştü.

Suriyeliler açtığı pankartlarla da yol keserek Türk TIR'larının girişine izin vermiyor. Araçlarla yolları kapatan Suriyeliler Türk TIR şoförlerini tehdit etmeye başladı.

Habererk’in haberine göre TIR şoförleri şu ifadeleri kullandı:

“CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK ARAÇLARIMIZI YAKABİLİRLER”

“4 gündür Fırat kalkanı bölgesinde eylemler iyice arttı yol kesip araçlarımızı yükü boşaltmadan geri gönderiyorlar, can güvenliğimiz yoktur. Araçlarımızı yakmakla tehdit ediyorlar. Türk askerleri olmasa belki biz şuan Suriye’de ölmüş veya araçlarımız yakılmış olacaktık bizleri bölgede bulunan Türk askerleri kurtardı kapıya kadar getirdi.”

“Suriyeli hamalları ve şoförleri bazı gruplar kışkırtıyor provokatörlerin olduğunu öğrendik.  Eylemlerde yüzleri kapalı ön safta yer alıyorlar. Zaten kapıda olduğu gibi Azez, El Bab, Cerablus ve  Çobanbey’de yükü bizler boşaltmıyoruz,  hamallar boşaltıyorlar bizim suçumuz ne. Bölgeyi karıştırmak isteyen illegal grupların var"

İlgili Haberler