Suriyelilerden Türk çocuklarına Arapça dersi

Suriyelilerden Türk çocuklarına Arapça dersi
Suriye'de yaşanan iç savaşın ardından Türkiye'ye göçenler arasında yer alan Reem Abdo, İl Müftülüğü bünyesindeki Kadın Aile Gençlik Merkezi'nde açılan kursta Türk çocuklarına Arapça öğretiyor.

Gaziantep İl Müftülüğü bünyesinde açılan Kadın Aile Gençlik Merkezi’nde, Suriye'deki iç savaştan kaçıp Türkiye'ye yerleşen mülteciler tarafında Türk çocuklarına Arapça dersi veriliyor.

Ülkesinde yüksek lisans eğitimi görürken çıkan savaş sonras önce Suudi Arabistan'a ardından Türkiye'ye kaçan 40 yaşındaki Reem Abdo 20 Türk çocuğuna 'ana dil' seviyesinde Arapça öğretiyor.

Suriye'den göç eden ve Türkiye'de eğitim gören çoğu çocuğa ana dillerinde eğitim verilerek Türkçe öğretilmezken Türk çocuklarına Arapça eğitimi verilmesi tepki çekti. Abdo yaptığı açıklamada, "Onların Arapça öğrenmesi, buradaki Suriyeli çocuklarla da olan iletişimi arttıracaktır” açıklamasında bulundu.

Abdo, ülkesinde yüksek lisans yapacakken çıkan savaş sebebiyle göç etmek zorunda kaldığını belirterek, şöyle dedi:

“Ülkemdeki savaş sebebiyle ailemle Suudi Arabistan’a gittim. Burada 3 yıl kaldıktan daha sonra hoşnut kalmadım ve 2 sene önce Türkiye’ye geldim. Türkmen bir hocamızın aracılığıyla Bayan Aile ve Gençlik Merkezi’nde Türk öğrenciler için yaz kurslarında Arapça öğretecek hoca arandığını öğrendim. Başvuru yaptım ve acilen gönüllü olarak öğretmenlik yapıyorum. Türkiye’de çok mutluyum. Çocuklara Arapçayı severek öğretiyorum. Onların Arapça öğrenmesi, buradaki Suriyeli çocuklarla da olan iletişimi arttıracaktır.”

 

İlgili Haberler