Suriyelilere 36 milyar TL harcadık

Suriyelilere 36 milyar TL harcadık
Türkiye, sayıları 3 milyona ulaşan Suriyeli mülteciler için AFAD bütçesinden bugüne kadar 12 milyar dolarlık harcama yaptı. Suriyeliler için toplamda harcanan para altyapı maliyetleriyle birlikte 8 tane üçüncü köprü ediyor.

Sözcü'nün haberine göre yaşanan savaş nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan Suriyeliler için Türkiye'nin yaptığı harcama her geçen gün artıyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) bütçesinden Suriyeli mülteciler için yapılan harcama tutarının 36 milyar liraya ulaştığını açıkladı.

26 BARINMA MERKEZİ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in sözlü soru önergesini yanıtlayan Bakan Ağbal, Türkiye'de 3 milyona yakın Suriye vatandaşının geçici koruma statüsünde misafir edildiğini belirtti ve 253 bin 487 Suriyelinin AFAD'ın 10 ilde kurduğu 26 barınak merkezlerinde yaşadığını kaydetti. Bakan şöyle dedi:

“Birleşmiş Milletler standartları dikkate alınarak AFAD tarafından yapılan çalışmaya göre, Suriyelilere yönelik yapılan harcama tutarı 12 milyar doları aşmış bulunmaktadır. Bu tutara AFAD tarafından afet ve acil durum faaliyetleri ödeneğinden, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının yaptığı harcamalar ile geçici barınma merkezlerinde çalışan kamu personeli, eğitim ve sağlık, çadır ve konteynerlerin amortisman maliyeti, geçici barınma merkezlerinin arsa kira bedelleri, yatırıma dönüşmeyen maliyet, Türk Kızılay'ı tarafından bu kapsamda yapılan operasyonel harcamalar dahil bulunmaktadır.”

Suriyeliler için toplamda harcanan para altyapı maliyetleriyle birlikte 8 tane üçüncü köprü ediyor.