Suriyelilere bedava ev konusunda Canikli'den u dönüşü!

Suriyelilere bedava ev konusunda Canikli'den u dönüşü!
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Suriyelilere TOKİ'den ücretsiz ev verileceği yönündeki sözlerine rağmen bugün tam tersi konuştu. Canlikli, Suriyelilere ücretsiz konut diye bir uygulamanın olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Suriyeli sığınmacıların TOKİ'nin elindeki boş konutlara yerleştirilebileceği yönündeki açıklamasından sonra tepkiler büyürken Nurettin Canikli'den peş peşe farklı açıklamalar geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Suriyeliler boş kalan TOKİ konutlarına yerleştirilecek" açıklamasından sonra TOKİ Başkanı Ergün Turan da destek vermiş, çalışmalara başladıklarını açıklamıştı. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli dün HaberTürk'e yaptığı açıklamada "Suriyelilere verilecek konutlardan ücret alınmayacağını" açıkladı. Büyük tepki çeken açıklama sonrasında Canikli bugün bir açıklama daha yaparak, Suriyelilere verilecek evlerin ücretsiz olmayacağını söyledi. 

 bugün Anadolu Ajansı Editör Masası'nda Suriyeli sığınmacılara TOKİ'den ücretsiz ev tartışmalarına ilişkin soruya,  'Ücretsiz konut diye bir uygulama söz konusu değil' diye cevap verdi.

Suriye'deki iç savaştan dolayı istikrarlı bir dış politika uygulayamayan AKP hükümetine tepkiler çığ gibi büyürken Türkiye'de yaşayan 5 milyona yakın Suriyeliye vatandaşlık verilmesi ve TOKİ evlerine yerleştirilmesi yönünde yapılan açıklamalara AKP'nin tabanından da tepkiler gelmeye devam ediyor. Kendi tabanını ikna edemeyen AKP hükümeti bu yüzden geri adım atmaya başladı.